Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 15.04.2012.
22:21
Beta A

Rodbina umrle trudnice protestovala kod bolnice u Jagodini

Porodica i prijatelji Natalije Arsić (23) iz Ribara kod Jagodine, koja je umrla u šestom mesecu trudnoće, protestovali su danas ispred jagodinske bolnice i zatražili da se utvrdi odgovornost za smrt trudnice i njene bebe.

Protest u Jagodini
 

Natalija Arsić umrla je u petak, 13. aprila, u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu, a istražni sudija Višeg suda u Jagodini naložio je obdukciju njenog tela kojom bi trebalo da bude utvrđen uzrok smrti.


Ona je prošlog petka, 6. aprila, primljena u Opštu bolnicu u Jagodini pošto se žalila na glavobolju, bolove u stomaku i mučninu.


"Nataliji je u petak ukazana trenutna pomoć, imala je visok pritisak, dali su joj infuziju i rekli da joj je krenuo pesak iz bubrega i vratili je kući. Međutim, bolovi i povraćanje se nastavljaju i porodica je vraća u bolnicu. U toku noći joj se stanje pogoršalo, pala je u komu i lekari su je poslali u Kragujevac", rekla je agenciji Beta rođaka pokojnice Svetlana Timić.


Natalija Arsić je u komi bila nedelju dana i umrla je u petak, 13. aprila u bolnici u Kragujevcu.


"Beba je umrla dva, tri dana pošto je Natalija pala u komu. Doktor u Kragujevcu nam je rekao da je Natalija umrla od jakog moždanog udara", rekla je Svetlana Timić.


Porodica je navela da je Natalija bila zdrava i da nikakve tegobe nije imala do prošlog petka, kada joj je pozlilo.


Okupljeni prijatelji, rođaci i ljudi koji su imali slične probleme zatražili su "istinu i pravdu" i da se slučaj ispita, kako se slični slučajevi ne bi ponovili.


Direktor Opšte bolnice u Jagodini Darko Miletić izrazio je saučešće porodici Natalije Arsić.


"Nakon obdukcije koju je uradio policijski patolog i nakon zvanične dostave nalaza videćemo šta ćemo da preduzmemo", rekao je Miletić.


Dodao je da je sproveden unutrasnji nadzor kvaliteta rada lekara i formirana komisija koja će ispitati sve događaje od prijema pacijentkinje u jagodinsku bolnicu do njenog uputa u Kragujevac.


Natalija Arsić, koja ima trogodišnju ćerku, sahranjena je danas na jagodinskom groblju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.04.2012. 23:24
Moje saucesce porodici, ovaj nemili dogadjaj me je potresao i podsetio na dve preminule trudnice u Smed.Palanci koje su takodje bile trudene po drugi put. Pitam se samo dali je to slucajnost da zene koje su vec radjale preminu u trudnoci ili nebriga odnosno nestrucnost nasih lekara (koji su primljeni na radnim mestima po partijskom sistemu a predhodno su diplomirali sa punim kovertom)
Ponedeljak 16.04.2012. 00:25
Ако је тачно,шта је наведено.Невероватно колико (не)стручности и (не)марности.За сваку осуду. Висок крвни притисак у трудноћи је најчешће главни симптом прееклампсије (гравидитетне токсикозе) ,где је неопходна хоспитализација,уз сву потребну терапију и здр.негу, А ,они је враћају због "песка у бубрегу ",игледа,без даље дијагностике. Ово се учи још у средњој школи (медицински смер) ,ученици знају,наравно који су прошли кроз школу,макар. Осим ,ако им тате и маме нису купили дипломе,што данас није редак случај.
Ponedeljak 16.04.2012. 09:15
Naši lekari nisu za povhalu, to zna svako ko zalazi kod njih. Samo čekaju da se ode kod njih privatno, čak i kažu, ne mogu sada da vam pomognem, dođite popdne u moju ordinaciju. Sestre se izrugivaju, govore seljačkim naglaskom, valjda to očekuju po imenu, pa se prosto zapitaš- čekaj, jer se meni obraćaju tako.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online