Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 27.04.2012.
10:38
Mondo A

Džaba smo plaćali, Miladina ipak izručuju

Američko tužilaštvo će sprovesti postupak ekstradicije ili hapšenja Miladina Kovačevića ako on ikada bude dostupan, izjavio je tužilac okruga Brum u saveznoj državi Njujork Džerald Molen. Miladin tražio uslovni otpust iz zatvora.

Miladin Kovačević ispred Palate pravde

Tužilac Molen je rekao da nalog tužilaštva i dalje stoji i da se oko toga ništa nije promenilo. "Kao što je naše tužilaštvo uvek isticalo, naš nalog ostaje, i on je i dalje je na čekanju. Ako okrivljeni ikada bude dostupan za izručenje ili hapšenje, mi ćemo to sprovesti", rekao je tužilac.

Miladin Kovačević se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Somboru od 20. januara prošle godine. On je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora posle sporazuma sa srpskim tužilaštvom da prizna krivicu, da je američkom studentu Brajanu Štajnhaueru tokom tuče u studentskom klubu u Bostonu 4. maja 2008. godine, naneo teške telesne povrede opasne po život.

Vlada Srbije je Štajnhauerovoj porodici u martu 2009 isplatila 900.000 dolara odštete, posle sporazuma sa američkim državnim tužilaštvom da odustane od krivičnog gonjenja Kovačevića i da mu se sudi u Srbiji.

Miladinov advokat Borivoje Borović potvrdio je u utorak da je još 5. aprila 2012. stigao zahtev u MUP Srbije da se aktivira poternica zato što tužilaštvo okruga u kom je izvršeno krivično delo želi da nastavi postupak. U ministarstvu pravde Srbije, međutim, demantovali su da postoji bilo kakav zahtev za hapšenje Kovačevića.

I dok američko tužilaštvo razmatra kako da opet uhapsi Kovačevića, on je Prvom osnovnom sudu u Beogradu uputio molbu za uslovni otpust, piše "Danas".

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija je "Danasu" rečeno da nisu dali mišljenje o Kovačevićevoj molbi, jer je "sve prerano", pošto je uslovni otpust moguć tek nakon odslužene dve trećine kazne.

"Uslovni otpust nema veze sa zahtevom za ponovnim suđenjem u Americi, već treba pitati Ministarstvo pravde ko je zatražio milion dolara i po kom osnovu su isplaćeni i da li postoje dokumenti o tome", izjavio je Borović za "Danas".

POVEZANE VESTI

Petak 27.04.2012. 11:00
čekaj, bre? pa kome su onda date pare? i ko koga ovde za.ebava?
Petak 27.04.2012. 11:07
Za njega su ekspresno izdvojene pare, a studenti neka čuče do daljnjeg na ulici.
Petak 27.04.2012. 11:32
AKO JE ISTINA da je Vlada Srbije Štajnhauerovoj porodici u martu 2009 isplatila 900.000 dolara odštete, posle SPORAZUMA sa američkim državnim tužilaštvom da odustane od krivičnog gonjenja Kovačevića i da mu se sudi u Srbiji - ONDA SU AMERI DJUBRAD... ALI sta ako su nasi negde pogresili , da li su stvarno poslate tih 900 hiljada dolara, i ako jesu kome ? na koji konto? bas sam radoznao kako ce se to zavrsiti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online