Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.05.2012.
06:52
Alo! A

"Ubila sam dete jer je plakalo"

Iznervirana njegovim plačom, Slađana S. (34) pokušala je u petak oko 13 sati u porodičnoj kući u Selu Mladenovac najpre da udavi svog trogodišnjeg sina J. S. u krevecu, a potom je uzela kuhinjski nož i zarila ga detetu u stomak!

Majka je dete prvo gušila rukama, a onda mu zarila nož u stomak
 

Mališan je iskrvario do smrti, a Slađana je mirno otišla u kupatilo, oprala ruke, pozvala policiju i rekla: “Ubila sam dete!“, nakon toga sišla je u vinograd, gde joj je suprug radio, i ponovila i njemu šta je uradila. Kako piše beogradski “Alo!“, monstruozna majka zapravo je bila psihički nestabilna ličnost, nekoliko puta se lečila u psihijatrijskim ustanovama, patila je od postporođaje depresije, a pre dva meseca imala je nervni slom i pokušala je da se ubije. Iz bolnice je izašla početkom maja.


U trenutku stravičnog zločina u dvospratnoj kući u ulici Desimira Blagojevića u selu Mladenovac, osim Slađane i trogodišnjeg J. S. nije bilo nikoga. Njen suprug Zoran (50) radio je u vinogradu, dever Srđan, koji živi na prvom spratu kuće, bio je na poslu, a njegovo dvoje dece se igralo napolju, Slađanina svekrva nalazila se u prizemnoj kućici u dvorištu, u kojoj živi.
 

Socijalno: Niko je nije prijavio

Socijalni radnici koji su juče takođe došli u selo Mladenovac nisu želeli da daju izjave, ali su rekli da nikada nisu imali prijave, te otuda oduzimanje deteta i procena podobnosti Slađane kao majke nikada nisu razmatrani.

- Prema dosadašnjim informacijama, Slađana je odvela dete da ga uspava. Bilo je nemirno i plakalo je bez prestanka, što je nju iznerviralo. Kada nije uspela da ga ućutka gušeći ga rukama, uzela je nož i ubola ga u stomak. Sama je pozvala policiju i prijavila šta je uradila - kaže izvor beogradskog dnevnika blizak istrazi.

Slađana se zatim spustila do vinograda, gde je i suprugu rekla šta je uradila. Iako je izbezumljenom Zoranu u pomoć pritekao i prvi komšija, koji je doktor zaposlen u mladenovačkom Domu zdravlja, detetu koje je iskrvarilo do smrti nije bilo spasa.


Komšija je zatim odmah pozvao i Hitnu pomoć pošto je Slađana pokazivala znake nervnog sloma. Naime, iako je smireno govorila, delovala je izgubljeno i imala je unezveren tup pogled. Dvorištem se ubrzo prolomio i krik mališanove sestre od strica, srednjoškolškog uzrasta, koja ga je prema rečima komšija najčešće čuvala i brinula o njemu, ali i plač njenog 12-godišnjeg brata. Sa posla je ubrzo stigao i njihov otac Srđan S.


- O detetu se uglavnom brine Zoran, a u tome su mu pomagali Srđanova ćerka i Slađanina majka, koje su ga čuvale. Slađana je u selu bila poznata po nadimku Mlada, jer se udala za Zorana koji je dosta stariji. Slađana nikada nije radila, a i njen suprug, koji je bio zaposlen u fabrici “Petar Drapšin“, već izvesno vreme je bez posla. Međutim, kada ju je doveo pre jedno tri godine iz grada Mladenovca, i tada se čudno ponašala. Nije se promenila ni kada je rodila sinčića, delovala je kao da je dete uopšte ne zanima, uopšte mu nije bila privržena i nikada je nismo gledali sa njim, retko kad bi ga odvela u šetnju - pričaju komšije, koje navode da je porodica sumnjala da je Slađana u postporođajnoj depresiji.


Oni dodaju da su prošle godine videli Slađanu kako juri Zorana po dvorištu i preti mu da će ga ubiti, a kako saznajemo, sredinom marta imala je nervni slom i tada je pokušala da se ubije, zbog čega je provela šest nedelja u bolnici. Prema rečima poznanika ove porodice, majka ima dug istorijat psihičkih smetnji, te je tako već sa 16 godina lečena u psihijatrijskoj bolnici “Laza Lazarević“.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online