Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 23.07.2012.
21:46
Blic A

Komunalni policajci pretučeni na novosadskom Štrandu

Dvoje komunalnih policajaca dobilo je u noći između petka i subote batine u lokalu "Četiri dame” na novosadskoj plaži Štrand, kada su upozorili vlasnika da prekine koncert.

Foto: Arhiva
 

Oni su iste noći primljeni i pregledani u Urgentnom centru, a nakon ukazane pomoći i konstatacije da je reč o lakšim povredama, pušteni su kući.

Krivična prijava

Policijska uprava Novi Sad podnela je krivičnu prijavu protiv Gorana J. (39) i Miodraga G. (30), osumnjičenih da su napali patrolu Komunalne policije.

U saopštenju se navodi da se Goran J. i Miodrag G. terete da su, u subotu, oko ponoći, fizički napali patrolu Komunalne policije koja je intervenisala po dojavi o glasnoj muzici iz jednog ugostiteljskog objekta na “Štrandu”.

Kako nezvanično saznajemo, vlasnik lokala je pobegao i za njim je raspisana potera.

Preduzeće "Gradsko zelenilo” upravlja i gradskom plažom, a prema rečima savetnika generalnog direktora za marketing i prodaju Ivana Nožinića, u petak uveče je bio zakazan koncert grupe "Daire”, koji je trebalo da traje do 23 sata.


Koncert nije prestao u dogovoreno vreme, te su redari Štranda tražili od vlasnika da prekine muziku. Redari su došli u lokal u 23.15, a Nožinić kaže kako ih je vlasnik izvređao, svašta im rekao i bio je veoma neprijatan.


- Nakon toga je došla patrola komunalne policije i tražili su od vlasnika da prekine koncert, što je on i učinio. Međutim, njihova patrola nije daleko stigla kada je koncert ponovo počeo. Policajci su se vratili i tada je, oko ponoći, došlo do fizičkog obračuna između vlasnika lokala i komunalne policije. Ubrzo je stiglo još komunalnih policajaca, kao i interventna policija, ali je vlasnik pobegao i za njim je raspisana potera - rekao je Nožinić.

Kako saznajemo, u patroli su bili devojka Lena L. (26) i njen deset godina stariji kolega Lazar D.


- Vlasnik je prvo devojku udario stolicom u glavu, onda je prišao njen kolega da je odbrani, ali su tada skočili i ostali gosti u lokalu da ih tuku. Oboje su zvanična službena lica i nisu nikoga provocirali. Potom su stigli i drugi komunalni policajci, kao i redovna policija, a dvoje povređenih komunalnih policajaca je prebačeno u Urgentni centar - kaže naš sagovornik.


Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin kaže da su povređene komunalne policajce primili u Urgentnom centru pola sata iza ponoći.


- Lena L. je zadobila višestruke udarce i imala je oguljotine po telu, a Lazar D. je takođe imao tragove od više udaraca po telu. Pošto su kod oboje konstatovane lake telesne povrede, iste večeri su pušteni kući - kazala je Jurišinova.


U Policijskoj upravi Novi Sad juče nismo mogli da dobijemo komentar o ovom događaju. Napad na komunalne policajce tretira se kao napad na ovlašćena službena lica.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.07.2012. 00:50
Човек више и од ове комуналне банде не може да се напије како треба,не пије човек што воли,него пије од муке да заборави своје проблеме!
Sreda 25.07.2012. 13:35
Ni stolice vise nisu ko sto su nekad bile. Nekad kad ga udaris stolicom moraju da ga odnesu, a sad imas oguljotine po telu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online