Subota 8. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 22.09.2012.
06:16
Alo! A

Šarić podmićivao vrh vojvođanske vlasti?

Odbegli narko bos Darko Šarić navodno je podmićivao ljude iz samog vrha vojvođanske vlasti kako bi mu omogućili da kroz račune u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) opere nekoliko miliona evra zarađenih, kako se pretpostavlja, na prodaji narkotika, piše beogradski “Alo!”, pozivajući se na izvor blizak tužilaštvu.

Policija uskoro ulazi u Razvojnu banku Vojvodine da provere njenu povezanost sa Darkom Šarićem
 


- Predstavnici Narodne banke Srbije su već tamo, kontrolišu svaki račun, a po nalogu Specijalnog tužilaštva uskoro će ući i policija. U toku su predistražne radnje, jer postoji osnovana sumnja da je Šarić novac od droge prao u toj banci. Nas interesuje poreklo tog novca, a u pitanju je, prema za sada grubim procenama, više miliona evra - objašnjava izvor lista “Alo!”.


Proveravajući rad banke, tužilaštvo je došlo i do saznanja da je u ceo slučaj umešan i sam vrh pokrajinske vlasti.


- Imamo saznanja da su neki najviši vojvođanski funkcioneri znali za poreklo tog novca, ali i to da su neki od njih dobijali novac od Šarića kao nagradu da mu se omogući da pare od droge opere u RBV-u. U pitanju su najkrupnije zverke u pokrajinskoj vlasti - navodi sagovornik beogradskog dnevnika.
 

Od Darka ni traga ni glasa!

U srpkoj policiji kažu da nemaju nova saznanja gde se krije Darko Šarić. Početkom godine mediji u Južnoj Africi objavili su da se najtraženiji narko bos krije se u Južnoj Africi, gde ima zaštitu lokalnih šefova podzemlja, i to pod pseudonimom Ujka Sem, i da mu navodno lokalni kriminalci, koristeći usluge korumpiranih policajaca, pomažu da ne bude uhvaćen. Vrlo brzo posle toga spekulisalo se da je uhvaćen u toj zemlji. Međutim, tamošnje vlasti su demantovale te navode.

Istovremeno, utvrđeno je da je čak 62 odsto kredita te banke nenaplativo. I u ovom segmentu kontrole nadležnih ponovo se pojavilo ime Darka Šarića.


Naime, svi dužnici banke su ili u stečaju ili u restrukturiranju, pa je prinudna naplata potraživanja po zakonu nemoguća. Takvi su, recimo, “Poljostroj” iz Odžaka, čiji je nenaplativ kredit od 518 miliona, ali i “Mladi borac” iz Sente, koji duguje 88 miliona. Oba je, inače, svojevremeno kupio kontroverzni biznismen Mile Jerković, a poljoprivredno dobro iz Sente je potom preprodao narko-bosu Darku Šariću.


Razvojna banka Vojvodine je osnovana 1990. godine, a svoje puno poslovno ime koje nosi i danas dobija u maju 2010. godine odlukom Skupštine akcionara, kada je Autonomna pokrajina Vojvodina postala većinski vlasnik sa 61,9 odsto akcija. Banka je pre svega orijentisana na finansiranje razvojnih i infrastrukturnih projekata, ovlašćena za obavljanje svih vrsta deviznih poslova, a platni promet sa inostranstvom obavlja sa preko 140 korespondentskih banaka.


Članica je Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti, kao i Beogradske berze, tako da ima dozvolu za obavljanje dilersko-brokerskih poslova, portfolio menadžera, poslova agenta emisije i investicionog savetnika.

POVEZANE VESTI

Subota 22.09.2012. 08:17
"Od Darka ni traga ni glasa!" А од врха војвођанске власти ?
Subota 22.09.2012. 08:33
Nema ni traga ni glasa ni od Vojvodjanske vlasti,kao ni o svim ostalim koje svaki gradjanin sa ulice da im izdeklamuje imena. Nema nista od prica o navodnom hapsenju lopina,svi imaju kuma,koji garantuje da su cisti. Izgleda mi potraga za lopovima je kao ono trazim,a molim Boga da ne nadjem!
Subota 22.09.2012. 11:17
Mali kriminalci podmazuju male, veliki kriminalci podmazuju velike...pa to se nikada nece promeniti a kamoli iskoreniti :D))) a i nemoguce je kada je covek u pitanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online