Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 24.09.2012.
06:51
Blic A

Kraljevo puno heroina

Od posledica uzimanja narkotika u poslednje tri godine u Kraljevu umrlo je više od 15 građana (zvanično). Većina slučajeva do medija dospeva zahvaljujući poznanstvima sa lekarima, jer policija u svojim evidencijama vodi samo one koje uviđajna ekipa zatekne s iglom u ruci.

Ne možete da pomognete onom koji ne želi pomoć...
 

Poražavajuća statistika za grad od 150.000 stanovnika kaže da je heroinska pošast uzela bar trostruko veći danak od zvanično zabeleženog. Poraznije od crne statistike je činjenica da se, sem policije kojoj je to osnovni posao, narkomanijom niko sistemski i ne bavi.

Skoro nezapaženo je prošlo opširno saopštenje policije da je narkoman nađen mrtav s iglom u ruci na igralištu Šumarske škole, a onda se isti slučaj ponovio i u Ribnici.

Igor G. (20), tek što je izašao iz zatvora, skončao je od prekomerne doze narkotika. Mladića iz Ribnice Hitna pomoć nije uspela da dopremi do lekara u bolnici. Umro je u saobraćajnoj gužvi. U komu je pao zbog heroina.

Policija: Mi nismo svemoćni

- Kada samo u jednoj zapleni imate šest kilograma heroina u ovako malom gradu, onda shvatite s čime se suočavamo. O marihuani, ekstaziju, ostalim opijatima i da ne pričamo. Zasad dobijamo bitku, ali ni mi nismo svemoćni - priča jedan od operativaca kraljevačke kriminalističke policije.

- Neko ko nije zavisnik ne može da shvati razmere pošasti koja razara porodicu. Ja sam ga prijavljivao, policija ga je privodila i opet ništa. Posle izvesnog vremena ponovo se vraćao i tu je kraj, a ni u snu neće da oda dobavljača - priča Igorov otac.

- Imamo šest potvrđenih slučajeva u kojima se sumnja da je droga direktni uzročnik smrti. Za dva slučaja naložena je obdukcija, dok su u ostalima posredni dokazi bili dovoljni - pričaju operativci policije koja je prošle godine razbila jednu od najvećih narko-dilerskih grupa u Srbiji

Geografija

Položaj Kraljeva na raskrsnici prema Čačku i Beogradu, Kruševcu i Kragujevcu, u odnosu na Novi Pazar koji je postao centar za ditribuciju droge sa Kosmeta, uzrokovao da više nego ikada droga ostaje baš u Kraljevu.

- Pre 20 godina poimence sam znao svih desetak heroinskih zavisnika u gradu. Deceniju kasnije bilo ih je više, ali se bar znalo društvo u kome se kreću. Danas situacija nije alarmantna - katastrofalna je - kaže lekar iz Zdravstvenog centra “Studenica”.

Ni on, ali ni njegove kolege, ne žele javno da govore o jednom od najvećih problema grada.

- U samoj školi srećom nemamo decu koja su probala drogu, ali je školsko dvorište, sve dok nismo postavili kamere i dobili školskog policajca, bilo stecište narkomana - kaže direktor škole “Sveti Sava” Ljubodrag Simić.

Ponedeljak 24.09.2012. 08:37
Узалудно се копрцамо. Главни светски произвођач и дистрибутер хероина је ЦИА. Преузели су посао од британске краљевске породице још од 2. св рата. Они директно контролишу све анти-нарко полицијске јединице, осим можда у Русији. Шизофрено је говорити о хероину а прећуткивати ту чињеницу. Контрола кроз легализацију је једино решење, свидело вам се то или не.
Ponedeljak 24.09.2012. 07:18
Beg od ove teške srpske stvarnosti je vrlo rasprostranjen hobi svih uzrasta, i ne zna se da li teže posledice ima alkoholizam ili droga! Dok su narkomani opasni samo dok se ne ufiksaju, dakle, dok kradu, otimaju ili rasprodaju imovinu, alkosi su opasniji kad se "oduzmu" jer sedaju za volane, maltretiraju porodicu ili fizički nasrću na koga stignu. Treća kategorija su tabletomani koji tiho ali polako uništavaju sebe, au tu grupu spada isto dobar deo naroda. Kada bi imali bolji razlog za život, sigurno ga ne bi trošili na samouništavanje. Nažalost, ne vidim leka za ovu pošast!
Ponedeljak 24.09.2012. 10:31
Jednom igla uvek igla, spasa tu nema.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online