Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.09.2012.
14:36
Blic A

Odbornik veteran pretio lokalnom uredniku

Slučaj pretećeg SMS-a koji je odbornik valjevske vladajuće koalicije uputio direktoru i uredniku privatne "Vujić televizije" (VTV) završiće na sudu. Novinar Milan Milinović je protiv odbornika GG "Pobeda" Ljubomira Bradića podneo tužbu, a Bradić i dalje insistira na tome da se preispita poslovanje VTV, najavljujući i zahtev da RRA toj televiziji oduzme frekvenciju. U vladajućoj koaliciji oko SPS i SNS još ćute.

Novinar Milan Milinović i odbornik Ljubomir Bradić
 

Prvo je Bradić uredniku televizije uputio preteći SMS u kojem mu nagoveštava da "zbog neobjektivnog izveštavanja više neće dobiti ni dinar iz gradskog budžeta, kao i to da VTV više neće prenositi sednice lokalnog parlamenta".

Zbog toga je protestovalo Udruženje novinara Srbije. Odbornik "Pobede", koji je i lider lokalnog Udruženja boraca ratova od 1990. i koji je u prethodnom sazivu za vreme vlasti DS nekoliko puta sa rezervistima prekidao sednice Skupštine upravo tražeći TV prenose, ni posle toga se nije zaustavio sa optužbama na račun Milinovića.

"Neka obelodani koji tajkun i politička stranka stoje iza njega kad je uspeo da ostvari ogroman prihod u gradu u kojem je zatvoreno 87 firmi. U protekle tri godine za vreme vlasti DS zaradio je velike pare, oko 38,5 miliona dinara. Zbog neobjektivnog informisanja kod RRA ćemo tražiti da se VTV oduzme frekvencija", poručuje Bradić, optužujući direktora i da je tražio da se ugase lokalne televizije "Marš", "Link" i "Kronik".

S druge strane, Milinović odgovara tužbom protiv Bradića "jer je na stotine adresa slao poruke sa apsolutnim neistinama o VTV".

"Sram je Valjeva što ima ovakvog odbornika. Ugašeni su pojedini nelegalni mediji na kojima je mogao svašta da priča, pa sada napada VTV. Još mi nisu pretili batinama, ali neće uspeti ni ovako da promene našu uređivačku politiku. Sednice više nećemo prenositi jer su pojedini njeni delovi nedostojni grada Valjeva", rekao je Milinović.

On objašnjava i da je ta televizija u protekle tri godine državi platila 14 miliona dinara dažbina i autorskih prava, a da su sav novac dobili na javnim konkursima.

U vladajućoj koaliciji (SPS, URS, SNS, NS, DSS, "Pobeda" i Pokret za Valjevo), sem Pokreta za Valjevo koji je protestovao zbog pokušaja ugrožavanja slobode rada novinara u Valjevu, zasad se ne oglašavaju i ne izjašnjaju zbog "ispada" jednog od odbornika vladajuće većine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online