Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 09.10.2012.
00:11
Večernje novosti A

Sin ubio majku zbog rakije

Još jedno surovo porodično ubistvo šokiralo je meštane Timočke Krajine. Pošto je u petak, Dimitrije Stojanovski (56), iz Bora, u svom stanu kuhinjskim nožem ubio svog sina Zorana (37), u nedelju uveče, u zaječarskom selu Zagrađe, Ivan Ognjenović (49), nožem je presudio svojoj majci Radmili (77).

Vlastimir Ognjenović pokazuje mesto gde je Ivan ubio majku
 

- Doterao sam ovce iz polja, kada sam čuo kako sin viče na moju ženu - plače starina Vlastimir Ognjenović (73), Radmilin suprug i Ivanov otac. - Bio je pijan i od majke je tražio da mu da novac da kupi rakiju. Stao sam ispred njega i kazao mu da je najbolje da ide da spava. Međutim, on je krenuo da me udari, nakon čega sam se, sa suprugom, zaključao u kući.


Ali pijanog Ivana je to još više ražestilo. Dohvatio je ogromnu toljagu i njome počeo da udara po vratima. Vikao je: “Otvarajte, poklaću vas kao piliće.“ U jednom trenutku, vrata su, pod udarcima, napukla, pa je Vlastimir morao da ih otvori.

Pročitajte još:

* Sin ubio majku kuhinjskim nožem

* Bor: Otac nožem ubio sina

- Ivan je, izbezumljen, upao u kuću i udario me - nastavlja Vlastimir. - Uspeo sam da pobegnem i otrčim do komšija, odakle sam pozvao policiju. Dok sam trčao ka kući, čuo sam moju suprugu kako izbezumljeno vrišti. Međutim, kada sam se vratio, ulazna vrata od kuće bila su - zaključana!


Kako se ispostavilo, sin je dohvatio kuhinjski nož sa stola i jednim udarcem u grudi ubo majku. Nakon toga, pobegao je sa lica mesta, a nesrećna žena je, teško ranjena, uspela da se otetura do ulaznih vrata i zaključa ih.


- Pogledao sam kroz prozor i na podu ugledao moju suprugu - još je uznemiren Vlasta. - Gurnuo sam staklo i kroz prozor ušao u kuću. Tek kada sam prošao, video sam da je mojoj supruzi u grudi zariven kuhinjski nož. Pokušao sam da je umijem i da joj, nekako, pomognem. Međutim, ona je, u jednom trenutku, samo duboko uzdahnula, nakon čega je umrla, bukvalno, na mojim rukama!
 

Zanemeo od pijanstva

Kako pišu “Večernje novosti“, policija još nije saslušala Ivana Ognjenovića, jer je on, u trenutku hapšenja, bio toliko pijan da, bukvalno, nije mogao ni da priča. Zna se da je ubica majke jedno vreme proveo po ratištima širom bivše SFRJ. Radio je u zaječarskom preduzeću “Timogradnja“, ali je češće bio na bolovanju nego na poslu.

Uplašen, Vlastimir je otključao ulazna vrata kuće i potrčao ka centru sela. Međutim, kada je stigao do kapije, iz mraka je na njega skočio Ivan, koji je oca udario motkom po leđima.


- Pao sam, a sin je nastavio da me mučki udara - šokiran je Vlastimir. - Dok sam se uvijao na zemlji, kako bih izbegao sinovljeve udarce, pod ruku mi je došla cepanka. Poslednjom snagom, uspeo sam da se pridignem, i njome, nekoliko puta, udarim Ivana.


Kako se ispostavilo, što od pijanstva, što od udaraca, Ivan se onesvestio, pa je Vlastimir iskoristio da pozove pomoć.


- Ubrzo je pristigla i policija, koja je mog sina uhapsila - plače Vlastimir. - Ivan je pio poslednjih 20 godina i stalno nas je maltretirao. Ni sam ne znam koliko sam puta zvao i policiju i bolnicu. Molio sam da ga ili uhapse ili da ga odvedu na lečenje. Međutim, nikada me niko nije shvatao ozbiljno. A, da je samo malo bilo više sluha, moj sin bi bio na rehabilitaciji, a supruga živa...

POVEZANE VESTI

Utorak 09.10.2012. 00:17
Kakva tragedija...da zbog alkohola ubijes svoju rodjenu majku....zar je alkohol...toliko vazan kod ljudi?..zar je vazniji...od svoje porodice?...udariti oca i ubiti majku...
Utorak 09.10.2012. 00:19
Ubio majku zbog sljivovice. Oj Srbijo medju sljivama...Moje saucesce porodici. Alkosa i propalicu smestiti u ludnicu, i leciti od alkoholizma elektro-sokovima.
Utorak 09.10.2012. 06:59
Pusta rakija. Potresna priča, da se naježiš.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online