Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 23.11.2012.
19:42
Blic A

Dečak koji je izbo reketaše pušten iz pritvora, dočekali ga mama i drugari

Ispred suda u Novom Sadu danas je održan protest za oslobađanje maloletnog K. V, koji je 16 dana bio u pritvoru, jer je izbo Branislava S. i Milana Š. u Mašinskoj školi u Nomov Sadu. Na protest su došli drugari pritvorenog dečaka i doneli peticiju sa 7.000 potpisa, tražeći da se optužnica protiv njega prekvalifikuje u samoodbranu umesto pokušaja ubistva.

Deca su nosila transparente sa natpisima "Stop nasilju u školama", "Samoodbrana nije zločin", "Sloboda za Krstana", "Pravda za Krstana", "Krstane uz tebe smo" i "Stop kriminalu nad decom".

"Niko nije znao šta se dešava našem drugaru iz razreda, uvek je bio nasmejan, raspoložen. On je odličan đak i dobar drug i svi smo došli da ga podržimo i da mu pokažemo da smo uz njega", rekao je drugar M.K.


Maloletnikova majka Katarina je takođe bila ispred suda. Ona se nada da će tužilaštvo promeniti optužnicu i osloboditi njenog sina.

"Jako mi je teško i ne mogu sada da govorim. Nadam se da se ovo nijednom detetu više neće ponoviti i da će ova peticija i protest da pomognu mom detetu, ali i ostaloj deci", rekla je majka.


Sandra Anušić i Verica Putnik iz Kaća, organizatori peticije su ispred dvestotinak dece na razglasu pozvali nadležne da preinače optužbu protiv K. V.

"Sedam hiljada ljudi je potpisalo peticiju kojom se traži Pravda za K. Ne želimo da i on bude još jedna žrtva kao 14-godišnji Aleksa Janković iz Niša koji je izvršio samoubistvo zbog maltretiranja u školi. Ovaj protest je za svu decu Srbije, koja u školu treba da idu da se edukuju, a ne strahuju", kaže Anušićka.

Prema njenim rečima, nadležni imaju saznanja da se dve grupe narkomana i reketaša svakodnevno kreću oko Mašinske i Građevinske škole i maltretiraju decu.

POVEZANE VESTI

Petak 23.11.2012. 19:47
Nepravda koja je ucinjena ovom decaku je nevidjena...zar nije sramota istrazne organe da zatvaraju decka koji je pokusao da spasi goli zivot dok ga drzava ne stiti nimalo...zasto se dozvolilo da se ta bagra mnozi oko skole i napada ucenike...imam sestrica njegovih godina i cini mi se da me ne bi sila nijedna zaustavila da mu se nesto tako desava...bravo za akciju da se mali oslobodi a verujem da je njegova majka dozivela stres od kog ce se tesko oporaviti...zelim im sve najbolje i da pravda pobedi...
Petak 23.11.2012. 21:15
Закон несме да штити нападаче и кажњава дечка што се одбранио. Ако је истина да су га двојица застрашивала, рекетирала и тукла, да су то радили смишљено и свакодневно, свака подршка дечку - имао је право да се брани пред двојицом насилника који су се наврзли на њега свим средствима - цигла, шипка, нож...како год. Овога ће бити све више, силеџије и ништаци су се намножили, а нарочито ови што нападају у чопорима и иживљавају се над слабијим. Полиција малолетним силеџијама не сме ништа, родитељ малтретираног детета такође, па докле са тим лицемерним ''хуманизмом''? И даље треба да се малолетне битанге смеју малтетираној деци, њиховим родитељима и полицији?
Petak 23.11.2012. 21:24
Zakon treba HITNO menjati ! Svima, a naročito DECI, mora se garantovati pravo na SAMOODBRANU !!! Svi koji su odgovorni za NEZAKONIT pritvor napadnutom dečaku, moraju snositi posledice ! Takođe, neophodno je da Tužilaštvo povuče optužnicu, pošto sve do sada utvrđene ČINJENICE dokazuju da se K.V. samo BRANIO ! Čestitam svima, a naročito deci na izraženoj SOLIDARNOSTI !!! Peticija podrške se može potpisati na sajtu Peticije24.com. Ovo je tek POČETAK duge borbe za BEZBEDNE ŠKOLE !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online