Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 27.01.2013.
10:19
Kurir A

Taksista vozio sa 4,4 promila alkohola

Taksista M. P. (55) uhapšen je juče oko 11.30 sati na taksi-stanici u Deligradskoj ulici zbog vožnje u pijanom stanju, piše beograski Kurir.

Foto - ilustracija: Taksista vozio sa neverovatnih 4,4 promila alkohola u krvi
 

Pošto ga je patrola policije zaustavila, on je morao da duva u alkometar, a test je pokazao da M. P. u krvi ima neverovatnih 4,4 promila alkohola!

"Primetili smo da se kolega, koji vozi "opel korsu karavan", čudno ponaša. Teturao se, jedva je govorio i to nepovezano, a bazdio je na alkohol. Obavestili smo centralu udruženja, čiji je član, da sumnjamo da je mortus pijan", ispričao je za Kurir jedan taksista sa taksi-stanice u Deligradskoj ulici.

Najlon umesto stakla

M. P. je mesecima vozio bez zadnjeg stakla.
"Imao je sudar i puklo mu je vetrobransko staklo, koje on nije promenio ni posle nekoliko meseci. Stavio je najlon i tako vozio mušterije po ovoj zimi i snegu", kažu kolege taksiste M. P.

Ubrzo posle prijave policija je došla u Deligradsku i presrela M. P., koji je u tom trenutku preuzeo vožnju i krenuo niz ulicu.

"Taksista se odvezao svega desetak metara, kada ga je zaustavilo policijsko vozilo. M. P. je jedva izašao iz kola, ma jedva je uspeo da potrefi alko-test! Nakon što je testiranje završeno, policajac mi je zgranuto rekao: "Vaš kolega je naduvao 4,4 promila“". kaže kolega M. P. Policija je odmah odvezla mortus pijanog taksistu u stanicu na trežnjenje.

Miodrag Vrače­vić, šef radio-veze "Žutog taksija" čiji je član bio M. P., rekao je za Kurir da je nesavesni taksista odmah izbačen iz udruženja.


"Čim smo saznali za slučaj, odmah sam sazvao Upravni odbor na kom smo odlučili da M. P. izbacimo iz našeg udruženja. On je bruka za profesiju i alkoholičar koji nikako ne bi smeo da seda za volan", rekao je Vračević.

Napravili mu sačekušu

Miodrag Vračević je rekao da je odmah po dobijanju informacije da je M. P. pijan, tu informaciju proverio.
"Pozvao sam ga radio-vezom i pitao ga gde je. On je mrmljao, nisam ga ništa razumeo. Zatim sam mu tražio broj telefona, a on nije uspeo da mi izdiktira, otegnuto je pričao kao da je u polusvesnom stanju! U dogovoru s policijom prosledili smo mu vožnju koju je preuzeo. Kad je krenuo na traženu adresu, policija ga je presrela i zaustavila", kaže Vračević.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.01.2013. 15:29
taj mora da se nije treznio od nove godine!
Ponedeljak 28.01.2013. 08:01
Pre nego što se desila nesreća.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online