Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 09.04.2013.
08:15 >> 13:41h
Beta, Srna, RTS A

Masakr kod Mladenovca: Ubio 13 ljudi

Ljubiša Bogdanović (60) ubio je 13 osoba u selu Velika Ivanča kod Mladenovca. Kako saznaju beogradski mediji, on je rano ujutru prvo ubio sina (42) metkom u glavu, pa majku i onda upucao suprugu Javorku, takođe hicem u glavu. Zatim je krenuo da ulazi ljudima u kuće i hicima iz vatrenog oružja ubio šest muškaraca, šest žena, dvogodišnjeg dečaka. RTS navodi da je posle toga pokušao da ubije i sebe. Direktor policije Milorad Veljović kazao je da su žrtve ubijene na spavanju, i da je reč o članovima rodbine.

Album sa slikama poginulih

Bogdanović i njegova supruga sa teškim povredama su prebačeni u Urgentni centar u Beogradu. Lekari se još bore za njihove živote, iako su beogradski mediji ranije saopštili da je supruga podlegla povredama. Direktor Urgentnog centra u Beogradu Zlatibor Lončar rekao je da je Bogdanović primljen sa prostrelnom ranom na glavi i biće prebačen u šok sobu. Sa njim je primljena i njegova supruga, koja se trenutno nalazi u šok sobi.

Veljović, koji je bio na licu mesta, saopštio je da je 12 osoba bilo na mestu mrtvo, dok je 13. žrtva podlegla povredama na putu ka bolnici. On je dodao da se i dalje ne zna šta je motiv ove tragedije.

Pročitajte i:

 

''Bogdanović je iz mirne porodice i nije imao policijski dosije. Videćemo šta je motiv ovog stravičnog ubistva, jednostavno, svi smo zatečeni'', rekao je Veljović, i dodao da je Ljubiša B. 1991. godine učestvovao u ratnim dejstvima na prostoru Slavonije.

Porparol Hitne pomoći doktorka Nada Macura rekla je za RTS da Ljubiša B. nije bio psihijatrijski bolesnik.

Kako mediji navode, zbog tragedije u Velikoj Ivanči, u 17 sati će biti održana vanredna sednica Vlade, a u opštini Mladenovac proglašen je Dan žalosti.

Podsećanja radi, poslednje višestruko ubistvo u Srbiji dogodilo se u Jabukovcu u julu 2007. godine, kada je meštanin sela Nikola Radosavljević, lovačkom puškom ubio devetoro ljudi, a teško ranio dve osobe.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.04.2013. 09:06
Gledam u naslov i ne verujem,,,a onda cujem i na Tv...sta je sa ljudima da na ovakav nacin resavaju probleme...sta to pukne u coveku da ubija okolo...kazu bio miran nikakve probleme ranije nije praivio...u kome cuci potencijalni ubica?...strasno...Sumadija pitoma i lepa iz koje se samo pesma cula sad je zavijena u crno...saucesce svim familijama, nemam reci...
Utorak 09.04.2013. 12:09
ОВО ЈЕ ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА, ПА ЗАР И ДЕТЕ ОД САМО ДВЕ ГОДИНЕ, СРНИ ДАН ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ !!!
Utorak 09.04.2013. 12:25
Šokantan događaj... Da li je on baš bio toliko miran čovek, ili rodbina, kao i u mnogo slučajeva pre, prikriva pravo stanje stvari? Situacija kd nas u državi, odnosi u društvu, među poznanicima i rodbinom, uopšte nisu dobri... S druge strane, opet, prvo što su pr. radi uradile televizije, nazvali su ovaj zloćin najvećim u svetu u zadnjih 15 godina, posle Brejvikovog.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online