Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 28.04.2013.
02:48 >> 11:29h
Telegraf A

Napadači na dečake na Kosovu pušteni da se brane sa slobode

D. K. (17) i B. S. (18), obojica iz Bošnjačke mahale u Kosovskoj Mitrovici, privedeni su zbog sumnje da su nožem povredili kosovskog Srbina F. Z. (15) i Goranca A. Š. (15) u tom gradu. Nekoliko sati kasnije, dva mladića su puštena iz pritvora.

Ranjeni mladići oporavljaju se u bolnici u Kosovskoj Mitrovici
 

"Dvojica osumnjičenih odlukom tužioca pušteni da se brane sa slobode, iako ih kosovska policija sumnjiči za pokušaj ubistva", rekao je zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić.

On je ranije danas rekao da je “policijska stanica Mitrovica - sever identifikovala osumnjičene za povređivanje dvojice maloletnika u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice i privela ih u policijsku stanicu”.

"Policija je pretragom terena pronašla nož kojim je izvršeno krivično delo, a slučaj se kvalifikuje kao pokušaj ubistva", rekao je Medić.

Povređene mladiće su, na hirurškom odeljenju, obišli čelnici opštine Kosovska Mitrovica, predsednica SO Ksenija Božović i zamenik predsednika opštine Aleksandar Spirić. Oni su osudili ovaj napad i zatražili da se počinioci kazne.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštrije je osudila puštanje dvojice osumnjičenih za pokušaj ubistva jednog srpskog i jednog goranskog dečaka u Kosovskoj Mitrovici, ocenjujući da je bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji po ko zna koji put je ugrožena.

Kancelarija pita međunarodnu zajednicu da li pritvor od 30 dana za dvojicu radnika opštine Gnjilane srpske nacionalnosti zbog fotografisanja za pripremu dokumentacije za javne radove ima veću krivičnu težinu od pokušaja ubistva dva dječaka u Kosovskoj Mitrovici.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.04.2013. 06:52
Ovaj dogadjaj sam po sebi govori kako ce se u buducnosti primenjivati Briselski sporazum! Noz u ledja, a onda se potapsu ubice po ramenu i normalno puste na slobodu.
Nedelja 28.04.2013. 10:52
To su ti sudovi "kosovskih institucija" kojima treba da predamo nas narod sa KIM.Koliko je bilo samo bacenih bombi na severu KIM u zadnjih mesec dana.Da li je neko odgovarao? Da li je neko odgovarao za vadjenje ogana Srbima sa KIM? Da li je neko odgovarao za pogrom 17 marta? NIJE,NITI CE ODGOVARATI.Meni je jasno sto nam EU namece te "kosovske institucije", ali mi nije jasno da 173 poslanika u nasem parlamentu glasa za taj sporazum i za te institucije.
Nedelja 28.04.2013. 12:44
Једини народ на планети над којим је дозвољено вршити свако зло су Срби, и то без икаквих последица.Суноврат цивилизације шта друго рећи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online