Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 09.05.2013.
16:14 >> 16:48h
Beta, Telegraf A

Podignuta optužnica protiv Miškovića!

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka Miškovića i Mila Đuraškovića zbog zloupotrebe položaja i utaje poreza u putarskim preduzećima.

Posle višemesečne istrage, podignuta optužnica protiv Miškovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je podiglo optužnicu protiv Miroslava Miškovića, vlasnika kompanije “Delta“, saznaju beogradski mediji!

- Posle višemesečne istrage, konačno je podignuta optužnica protiv trenutno najpoznatijeg srpskog pritvorenika. Na taj način je nastavljen proces protiv njega koji je počeo hapšenjem u decembru prošle godine – kaže sagovornik Telegrafa iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Inače, optužnica se u javnosti pominjala još od februara – tada su je najavili vicepremijer Aleksandar Vučić, kao i drugi zvaničnici. Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević izjavljivao je da je reč o inkriminaciji koja se kolokvijalno naziva "teška korupcija", jer je pribavljena ekonomska korist viša od 200 miliona dinara.

Protiv Miškovića se, koliko je javnosti poznato, vodi samo jedna krivična istraga, i to zbog zloupotrebe u putarskim preduzećima, kojom je obuhvaćen i vlasnik “Nibens grupe” Milo Đurašković, kao i još osam osoba, uključujući i sina vlasnika “Delte” Marka Miškovića. Nezakonita korist prema krivičnoj prijavi iznosi oko 30 miliona evra. Takođe, prema dostupnim informacijama, vođene su i predistražne radnje, u okviru kojih je ispitan Mišković povodom privatizacija “C Marketa”, Luke Beograd, kao i konverzije zemljišta “Delreala” na Novom Beogradu.

Ova tri slučaja su na listi od 24 sporne privatizacije EU i Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije, dok putarska preduzeća to nisu. Navodno je na njih, kao i malverzacije s građevinskim firmama, ukazano kroz usmene razgovore sa evropskim zvaničnicima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.05.2013. 17:02
HAHAHAHA.... a kad će optužnica protiv miljka radisavljevića ?
Četvrtak 09.05.2013. 16:35
Ма пустите човека.Шта ће бити са радницима ако се сруши његова "империја"? Зар нам треба још на хиљаде социјалних случајева? Одрежите му новчану казну и "мирна Бачка".
Četvrtak 09.05.2013. 20:31
Koja lakrdija i podsmevanje raji. Pa on ce 30mil da isplati iz malog dzepa. Rezimski milijarder kome traze nazad 1-2% nezakonito stecenog. Zato ja tu zemlju zovem lopurdistan. Bez uvrede za postenu manjinu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online