Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.02.2010.
16:28
Tanjug A

Zaplenjen tek deseti deo Šarićeve imovine u Srbiji

Državni sekretar Ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen izjavio je da se veruje da je imovina za koju je do sada utvrđeno da pripada Darku Šariću tek desetina ukupne vrednosti njegovog vlasništva u Srbiji.

Zaplena imovine jedini put za ozbiljan obračun sa kriminalom: Slobodan Homen
 

"Imovina koja je danas poznata vredna je između 10 i 20 miliona evra, a to su mahom nekretnine i lokali koje je bilo najlakše otkriti. Tek treba da bude utvrđena vrednost koju ima u firmama, na svoje ime ili preko povezanih lica", rekao je Homen Tanjugu.
 

On je istakao da će pravosudni organi Srbije nastaviti da istražuju imovinu Šarića, jer je, kako je naveo, zaplena imovine jedini put koji zadaje ozbiljan udarac kriminalu i slabi klanove, jer su ti ljudi "izuzetno opasni dok raspolažu imovinom".

Stranci će kupovati Šarićeve firme

"Ako su u pitanju dobre firme pojaviće se međunarodne kompanije kojima neće biti nikakav problem što kupuju tu imovinu. Najveći deo tih firmi je u sektoru poljoprivrede, što govori u prilog tome da firme mogu da budu atraktivne", kazao je Homen.

Homen je procenio da će utvrđivanje imovine koja se vodi na Šarića, osumnjičenog za organizovanje međunarodne kriminalne grupe za trgovinu narkoticima, i njegove srodnike potrajati još nekoliko meseci, jer "nije jednostavno utvrditi kuda je sve išao novac".

Što se tiče preduzeća koja je Šarić kupio u procesu privatizacije, a koja bi mogla biti zaplenjena, državni sekretar kaže da bi za njih trebalo sprovesti novi postupak privatizacije.

Zapačaćeni stanovi

Direkcija za upravljanje privremeno oduzetom imovinom zaplenila je u sredu dva stana u Ulici Arsenija Čarnojevića u Beogradu od po 180 kvadrata, koji su prošle sedmice sudskom odlukom oduzeti od Darka Šarića i njegovih srodnika. Jedan stan, koji se vodio je na Šarićevo ime, ima 180 kvadrata, a drugi petosobni stan na ime njegove supruge.

Jedan od oduzetih Šarićevih stanova u Bulevaru Arsenija Čarnojevića u Beogradu
 

Direkcija će upravljati tom imovinom do okončanja postupka za trajno oduzimanje, a izvršitelji će nastaviti i narednih dana da plene privremno oduzete nepokretnosti, dok su računi blokirani istog dana po donošenju sudske odluke.

Rešenjem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu od Darka Šarića, njegovog brata Duška, takođe osumnjčenog, i njihovih porodica, prošle sedmice privremeno je oduzeta imovina višemilionske vrednosti. U Vojvodini je oduzeto više stanova, kuća i 15 katastarskih parcela, kao i bankovni računi sa nekoliko miliona dinara.

Na ovo rešenje odbegli Šarići mogu preko advokata da ulože žalbu Apelacionom sudu, koja ne odlaže izvršenje rešenja. Privremeno oduzimanje traje do donošenja odluke o zahtevu za trajno oduzimanje.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online