Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 22.07.2013.
12:51 >> 16:10h
B92 A

Delta uplatila, Mišković sutra na slobodi

Miroslav Mišković biće najverovatnije sutra pušten da se brani sa slobode, nakon što je njegova kompanija "Delta holding" uplatila jemstvo od 12 miliona evra.

Miroslav Mišković će se braniti sa slobode  

Delta holding je saopštio da je pre podne uplaćeno jemstvo za puštanje predsednika te kompanije Miroslava Miškovića iz pritvora, u visini od 12 miliona evra u dinarskoj protivrednosti. To je najveće jemstvo u istoriji srpskog pravosuđa, a Miškovićeva kompanija je uplatu izvršila u dinarskoj protivvrednosti, potvrđeno je za B92 u toj kompaniji.

Miškoviću, koji je u pritvoru od decembra 2012, oduzet je pasoš i određena mu je mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja PU Beograd, PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

Vlasnik "Delta holdinga", koji je u pritvoru oko sedam meseci, neće biti pušten do kraja dana, već će iz Centralnog zatvora izaći sutra iz administrativnih razloga, saznaje B92. Miškovićev zastupnik Zdenko Tomanović rekao je da su advokati u 10 časova doneli dokaz o transferu novca i Miškovićev pasoš, kao i da mu nije jasno zašto se odugovlači sa puštanjem.

Kako je saopšteno iz suda, dokaz je donet, ali će Sud sačekati da dobije zvaničan izveštaj, odnosno izvod od banke da je novac uplaćen na račun suda, nakon čega će preduzeti ostale zakonske radnje, a shodno rešenju kojim je određeno jemstvo. Odluku o tome donosi predsednik veća, a ne krivično veće.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu odredilo je 19. jula jemstvo od 12 miliona evra za Miroslava Miškovića, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i utaju poreza u putarskim preduzećima.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9. maja optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga", njegovog sina Marka Miškovića, Mila Đuraškovića i još osmoro okrivljenih, koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara. Apelacioni sud je optužnicu potvrdio 5. jula.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela je zaprećena kazna do 10 godina zatvora. Marko Mišković je u kućnom pritvoru, a svi ostali, osim Miroslava Miškovića i Mila Đuraškovića, brane se sa slobode.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.07.2013. 13:06
Prilično skup ovaj "pojas za spasavanje"
Ponedeljak 22.07.2013. 13:29
Јел динарска противвредност уплаћена по продајном или куповном курсу ? Ил' можда "штицованом" ? мсм - није свеједно....
Ponedeljak 22.07.2013. 13:30
Ponuda od 12 miliona evra bila je više nego dovoljna da Mišković preuzme MUP,sa kompletnom mrežom policijskih stanica i ostalom pokretnom i nepokretnom imovinom.Miroslav Mišković se ovim obavezao da će svakom otpuštenom radniku MUP-a isplatiti adekvatnu otpremninu u skladu sa brojem godina radnog staža,kao i da će im dozvoliti da zadrže svu opremu osim pištolja,značke i lisica.Sa druge strane,sa zaposlenima u MUP-u biće potpisan kolektivni ugovor koji će važiti u naredne dve godine i koji će zaposlenima garantovati bar jedno povećanje plate.Najvažnije je da niko neće završiti na ulici,osim onih kojima je to posao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online