Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 05.08.2013.
13:04
Đ. Barović - Vesti A

Srpski turisti opljačkani i poniženi u Tunisu

Milica Radivojević (24) i njen dečko, tri godine mlađi Radiša Perić iz Lugana, ove ferije će pamtiti do kraja života, ali po zlu. Umesto da na moru uživaju u mladalačkoj zaljubljenosti, oni su na letovanju u Tunisu najpre opljačkani, a zatim i poniženi zahvaljujući potpunoj nebrizi tamošnjih hotelijera, policije, ali i turističkog vodiča iz beogradske agencije Kontiki, preko koje su i otišli.

Ni odmora ni novca: Milica Radivojević i Radiša Perić
 

- Iskreno, više nikada nećemo na odmor preko agencija iz Srbije. Jeste, jeftinije je, ali šta novac vredi kada vam se odmor pretvori u pakao i kada poslednjih nekoliko dana spavamo sa koferima na vratima plašeći se da će neko upasti u sobu - vele Milica i Radiša, i dalje u potpunom šoku.

Hotel sa četiri prevare

Za Milicu Radivojević i smeštaj u "hotelu za četiri zvezdice" je bio događaj za sebe.
- Ćebad kao da su došla iz rata u Bosni. U kupatilu je tuš uhvatila rđa, nije bilo četke za NjC šolju. Pri tom, u restoranu je toliko smrdelo da je trebalo hrabrosti da se uđe - veli Milica.

Ovom mladom paru lopovi su, posle samo nekoliko dana odmora, iz hotelskog sefa ukrali 600 švajcarskih franaka i 150 evra, a zatim su, zahvaljujući nebrizi odgovornih, umesto da se sunčaju i odmaraju, bili primorani da, dok su trajale rušilačke demonstracije, sami odlaze u policiju i bore se za svoja prava.


- Priča počinje pre 22. jula kada je započeo naš desetodnevni "aranžman" od 700 evra po osobi. Prethodno smo uredno uplatili, preko agencije Argus, letovanje u Egiptu, ali kako su ture za tu destinaciju zbog situacije otkazane mi i dalje čekamo povraćaj novca. Elem, odlučili smo se za Tunis u kome je tada bilo mirno.

Primili k znanju: Zabeleška policije o krađi

Sa sajta Kontikija smo odabrali "ol inkluziv paket" u hotelu Rijad Palms u gradu Sus, sa četiri zvezdice . Ali, izgleda je to "all inclusive" zaista značilo da ćemo dobiti "sve moguće", pa i lopove, mada je i hotel tih četiri zvezdice video samo na razglednici pošto su i smeštaj i hrana bili katastrofa - kažu ogorčeno Milica i Radiša koji su rođeni u Švajcarskoj.

- Čim smo stigli u hotel i vodič Kontikija i hotelsko osoblje su nam skrenuli pažnju da novac i vrednosti ne ostavljamo u sobi, pa čak ni u sefu sobe, već je bolje doplatiti 15 evra i stvari ostaviti u sefu hotela koji se nalazi tik iza recepcije i za otvaranje su potrebna dva ključa. Naravno, poslušali smo ih jer smo poneli više novca i ništa nismo hteli da prepustimo slučaju.

Kontiki isključen

U želji da saznamo više pojedinosti, u subotu pre podne, obratili smo se i sedištu Kontikija u Beogradu. Međutum, ljubazni operater nam je objasnio da je vikend i da rade samo službe za rezervacije aranžmana i da pozovemo od ponedeljka. Na naše insistiranje da ne želimo da letujemo, već da saznamo istinu, dao nam je broj telefona PR agencije koji je tokom celog vikenda - bio isključen.

Pakao ovog mladog para počinje pošto su uplatili po 120 evra za dvodnevni izlet u Saharu, 26. i 27. avgusta.


- Veče ranije, iz sefa smo uzeli malo novca i sve je bilo uredu. Pred put, oko pola pet ili pola šest ujutro, htela sam da uzmemo još malo i bilo mi je čudno što vidimo samo 400 franaka, ali nismo hteli da pravim gužvu misleći da smo još sanjivi, pa smo prevideli. Doduše, u autobusu za Saharu bračni par iz Banjaluke se požalio da im je iz njihovog sefa nestalo 180 evra, ali je taj bio u sobi.


Posle su saznali da su na sličan način opljačkani Ukrajinci, Holanđani, Nemci i Švajcarci. Uzalud su išli u policiju, ali i u agenciju Kontiki po povratku iz Tunisa u Beograd. Doduše, kako, kažu u Kontikiju su bili ljubazni, popunili smo neke formulare i dobili obećanje da će rešiti naš slučaj za 15 dana, ali od toga do danas nije bilo ništa.


- Više nikada neću letovati preko srpskih agencija. Bolje je da platim 300-400 evra više, nego da idem negde kao da sam pošla u rat - kaže na kraju ogorčeno Milica Radivojević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.08.2013. 16:21
Pa u Tunisu je to sasvim normalna stvar, gledajte malo na Nacionalnoj Geografiji "Gradske prevare,, ,a ne samo da visite na pinku kao poslednji debili, ovamo moze nesto i da se nauci, a na pinku slabije, a jos nesto, ko ima taj i daje, jbg braco ja radim svakog dana od jutra do mraka ne videh ni Crnu Goru kako treba a kamoli Tunis ... Pozz i nadam se da ce vam naci novac .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online