Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 07.08.2013.
23:46
telegraf.rs A

Uhapšen četvrti osumnjičeni za ubistvo Fedora Frimermana

Beogradska policija uhapsila je četvrtu osobu koja je osumnjičena da je učestvovala u brutalnom ubistvu Fedora Frimermana, koje se dogodilo 25. jula na Novom Beogradu ispred splava “Saund”, saznaju beogradski mediji.

U pitanju je, takođe, radnik obezbeđenja tog splava. Policija je ranije uhapsila trojicu radnika obezbeđenja, piše ''Telegraf.rs''.

Fedor Frimerman

''Hapšenje se dogodilo prošle nedelje, a istraga se trenutno vodi još protiv nekoliko pripadnika obezbeđenja. I dalje traju saslušanja osumnjičenih i svedoka ovog zverskog ubistva, a nakon toga se očekuje podizanje optužnice protiv osumnjičenih'', rekao je neimenovani izvor za taj portal.

Novinari ''Telegrafa'' nisu dobili potvrdu ove informacije, već im je saopšteno da je “istraga oko ovog slučaja još u toku” i da će posle završetka izaći sa više podataka o ovom ubistvu.


Filip Čolović, polubrat ubijenog Fedora, navodi za ''Telegraf.rs'' da ga od kada se dogodilo ubistvo niko nije zvao, kao i da nema mnogo informacija o samom toku istrage.

''Posle ubistva, iako sam očekivao, niko me iz MUP-a nije zvao do danas. Ja nisam hteo da sedim i da čekam, pa sam samoinicijativno otišao tamo da bih saznao nešto više i preuzeo stvari mog ubijenog brata. Međutim, saopštili su mi da oni nisu dužni da daju informacije takve vrste, kao i da još istražuju sve okolnosti i svedoke. Ja neću sedeti skrštenih ruku, pa ću uskoro angažovati advokata koji će u ime porodice zastupati naše interese na predstojećem suđenju. Ubice moraju biti najstrože kažnjene'', kaže Čolović.

Inače, jedina organizacija koja je zvanično reagovala posle ubistva Frimermana je Centar za evroatlanske studije, koji je pozvao policiju da obelodani okolnosti ovog zločina.

''Iako je prošlo nekoliko nedelja od brutalnog ubistva Fedora Frimermana na splavu 'Saund', zbog koga su zasad privedene tri osobe, ne zna se da li vlasnici splava koji tvrde da je obezbeđenje istog pružala 'profesionalna agencija za obezbeđenje' govore istinu ili ne'' stoji u saopštenju.

Ova nevladina organizacija je pozvala Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da objavi informaciju o tome koja je kompanija pružala spomenute usluge, te da li su osumnjičeni bili angažovani u njoj.

''CEAS smatra da je neophodno usvojiti krovni zakon o privatnom obezbeđenju koji bi doprineo da se smanji broj ovakvih zločina i olakša njihovo rasvetljavanje. Podsećamo da je predlog Zakona prošao Vladu i da se nalazi u skupštinskoj proceduri'', saopštio je CEAS.

Međutim, uprkos javno otvorenom pozivu, sem nezvanične podrške pojedinaca izostao je odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi ''Telegraf''.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.08.2013. 12:18
Када се десила несрећа са Брисом Татоном сва званична Србија од градоначелника Београда преко НВО до председника државе се подигла на ноге. Спомињана је клаустофобичност Народа Српског, његов још увек неизлечен национализам и и какве ли све глупост које су им падале на памат. Да подсетим, до је било време када су Евроунијати требали да одлуче о некаквом "поклону" Србији и српско народу. А сад, када је из обести настрадао Федор Фримерман нико да се сети тог човека. Нико од оних од пре неколико година ни да се јаве ни да посете породицу убијеног!!! Цинизам и хипокризија. Јад и чемер. Али, Европа, и даље, нема алтернативу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online