Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 23.09.2013.
20:56
RTS A

Obrušile se terase, izbegnuta tragedija

Samo pukom srećom izbegnuta tragedija u Ulici aleksinačkih rudara 2 u Beogradu. Dve betonske ograde terasa, teške više od dve tone, obrušile se i pale na stazu ispred zgrade. Tragedija je izbegnuta pukom srećom.

Betonska ograda terase teška je jednu tonu
 

Stanarka Slavica Bogdanović kaže da je u trenutku kada su se sa osmog sprata odvalile dve betonske ograde, izgledalo kao da se ruši cela zgrada, Nije ni čudo kada je svaka teška više od tone. Na svu sreću, u tom trenutku na stazi nije bilo prolaznika i dece koja se obično igraju na travnjaku.

"Sedela sam za kompjuterom i radila, a računar je pored prozora. Odjednom sam začula lomnjavu drveta i krajičkom oka videla da se drvo srušilo, posle čega se začuo prasak. Izašla sam na prozor i videla ogradu od terase. Tek tada sam se uplašila i upitala se da li je neko povređen, da li je neko stajao na terasi ili šetao", navodi Bogdanovićeva.

Ekipa Hitnih intervencija Gradskog stambenog odmah je izašla na teren i postavila zaštitnu traku. Kako su nam rekli u tom javnom preduzeću, oni ne znaju šta bi mogao biti razlog obrušavanja betonskih ograda, jer to treba da utvrdi Građevinska inspekcija. Stanari o uzroku za sada samo nagađaju.

Zgrade preko puta hotela "Jugoslavija", građene su 70-ih godina po principu lamele, a u ovoj zgradi u Aleksinačkih rudara postoje četiri kućna broja.

Tehnička služba Gradskog stambenog tokom narednih dana obići će sve stanove da utvrdi u kakvom su stanju terase. Stanarima će potom biti ponuđen projekat sanacije koju će morati sami da finansiraju, jer su i terase, kao i stanovi, sada njihovo vlasništvo i briga. Kada će ove terase biti bezbedne, niko ne može da kaže, kao ni to kada će biti odnete dve betonske ograde sa travnjaka ispred zgrade.

Stanari ističu da se posle jučerašnjeg događaja plaše za svoju bezbednost. Postavlja se pitanje da li treba neko da nastrada pa da svi shvate ozbiljnost situacije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.09.2013. 21:11
a cena kvadrata na pomenutoj lokaciji je od oko 1600 eur ??
Ponedeljak 23.09.2013. 21:32
Misle ljudi,ono sto je napravljeno da ce vecno trajati.Mnogo balkona u Beogradu lose izgleda,i ne samo balkona!Krajnje je vreme da se i na to obrati paznja.
Utorak 24.09.2013. 06:10
Bilo bi jos padova nego skoro su svi zagradili tarase pa su ih malo ojacali.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online