Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 10.10.2013.
15:24
Beta A

''Prave rijaliti šou od Vlade''

Potpredsednika Vlade Vojvodine i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Gorana Ješića u toku današnjeg dana saslušala je policija, u vezi s ponovnim pokretanjem krivične istrage koju je protiv njega podneo bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević u aferi s aflatoksinom u mleku.

Krvična prijava povodom koje je novosadska policija istragu zaključila u julu, na zahtev tužilaštva ponovo je pokrenula novu istragu pre 20 dana, a Ješić se tereti za uznemiravanje javnosti, nanošenje štete mlekarskoj industriji i građanima Srbije, kao i
Ministarstvu poljoprivrede.

Goran Ješić

Ješić je danas na konferenciji za novinare kazao da po zakonu Pokrajina imala pravo da vrši kontrolu i objavi informacije o bezbednosti hrane, i dodao da resorni pokrajinski sekretarijat i danas radi te provere u sklopu određenih programa za unapređenje kvaliteta mleka, o kojem je obavešteno i Ministarstvo poljoprivrede.

On je kazao da krivične prijave koje je podneo protiv Ministarstva zbog stavljanja u promet namirnica koje ne odgovaraju kvalitetu i za uzimanje i davanje mita, "nikad nisu videle svetlost dana", a da njega "povezuju sa kriminalom i ponovo pokreću istrage".

Ješić je novinarima pokazao i dokument Republičke direkcije za robne rezerve u kojem je objavila "javni poziv za pozajmicu merkantilnog kukuruza sa prisustvom aflatoksina" u julu ove godine, što po njegovim rečima dokazuje da je Ministrastvo sve vreme "lažno negiralo prisustvo aflatkosina u mleku".

Ješić je naveo da je sve rezultate analiza prvo dostavljao Ministarstvu poljoprivrede i ministru Kneževiću, odgovarajući na Kneževićeve optužbe iz marta da su "odgovorni oni koji ga na vreme nisu upozorili i preduzeli preventivne mere".

Ješić je dodao da je jedini koji je suspendovan u aferi aflatoksina - bivši načelnik odeljenja za veterinarsko javno zdravlje Slobodan Šibalić - u septembru vraćen na poziciju direktora Uprave za veterinu.

"Ista vlada ga je suspendovala i vratila na funkciju, a on je suspendovan u martu zato što je opstruirao reviziju u svom ministarstvu, a bio je lično zadužen za kontrolu mleka", kazao je Ješić.

Ješić je rekao i da je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u martu izjavio da će nivo aflatoksina u pravilnicima biti vraćen na 0,05 mikrograma i da će smeniti odgovorne. Rok za vraćanje nivoa tada je bio 15 dana.

"Danas je 10. oktobar i mi i dalje imamo pravilnik koji je najgori u Evropi. Ja vas pitam, da li se ovako vodi država, pretnjama, vikanjem i pravljenjem 'rijaliti šoa' od vlade? Postavljam pitanje zašto Vučić nije vratio nivo u pravilniku u roku od 15 dana", kazao je Ješić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.10.2013. 17:57
Onaj ko je podneo krivicnu prijavu LAZE NAROD ! A zasto ; br1 -5 meseci ranije je upozoren da je Kukuruz zarazen br2 -Ovlascena laboratorija je ispitala u Vojvodini i dala rezultate ! br3 -holandska laboratorija potvrdila br4 -zasto se promenio mpravilnik i % dozvoljenog ? br5-duznost i jednog i drugog ministra je da stite narod od takvih ekcesa ! Ako je sve gore istina Knezevic je trebao biti odmah smenjen ,jer je on 5 MESECI ranije upozoravan. Niko nesme potrosacu da potura pod nos\"steta poljoprivrednicima i drzavi \" kad je moje zdravlje u pitanju . Za namerne radnje stetne po zdravlje gradjana se ide u zatvor !
Četvrtak 10.10.2013. 19:19
Ovog lopinu pod hitno u tamnicu i da plati prosuto mleko. Naravno uz obavezno oduzimanje imovine, jer verujte ker nije imao za čega da ga uhvati 2000te i imao je 55kg , a sad se utovio i ima 125 od lošeg života
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online