Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 11.10.2013.
13:03
B. Đokić - Vesti A

Pretio ubistvom Dačićeve dece

Zbog pretnji deci premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, policija u Čačku uhapsila je Ivana S. (26). Kako saznajemo, on je lociran preko mobilnog telefona koji je koristio, samo dan nakon što je pretio. Prilikom privođenja nije pružao otpor, a odmoh potom određen mu je pritvor.

Ne brine za sebe, ali se sekira za porodicu: Ivica Dačić
 

Ivan S. je u utorak pozvao broj dežurne službe policije 192 i rekao: "Ubiću decu Ivice Dačića", posle čega je prekinuo vezu. To je odmah izazvalo uzbunu u policiji, a pošto se svi pozivi i detalji poziva na broj dežurne službe snimaju, krenulo se u akciju lociranje osobe koja preti.


- Odmah su svi podaci predati Službi za specijalne istražne metode policije, koja je odgovorna za praćenje između ostalog i telefonskih poziva. Utvrđeno je kako je osoba koja preti koristila telefonsku karticu za dopunu, koju je kupio na nekoj trafici. On je ovu karticu stavio u svoj telefon, a posle poziva dežurnoj službi izvadio je i bacio, a onda vratio telefonsku karticu koju inače koristi. Međutim, njegov telefon, kao i većina modernih telefona, ima takozvani IMEI, što je zaseban broj za svaki telefon i pošto je nastavio da koristi svoj aparat, lako je lociran. Počelo je praćenje kretanja, pa je prvo otkriven u okolini Kragujevca, da bi u sredu uveče bio lociran u Čačku. Obaveštena je lokalna policija, koja ga je privela - nezvanično je rečeno "Vestima" u policiji.
 

Manijak sa juga Srbije

Pretnje funkcionerima Srbije sve su češće. Policija već godinama ima slučaj jedne osobe sa juga Srbije koji upućuje pretnje vrhu države, ali zbog zakonskih propisa on nikada nije procesuiran, pošto je utvrđeno da pretnje nisu realne.
- On stalno zove dežurnu službu policije, psuje i preti četvorici-petorici funkcionera države. Govori ubićemo predsednika Republike i tome slično. Ta osoba se i dalje nalazi na slobodi - saznaju "Vesti" u policiji.

Kod njega je nađen telefon s koga je zvao dežurnu službu i čak 11 telefonskih kartica. Ivan S. je osumnjičen za krivično delo ugrožavanja sigurnosti.


Pretnje najvišim državnim funkcionerima, pogotovo preko telefona, poslednjih godina su sve učestalije. Nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, na telefone Dačića i Aleksandra Vučića, potpredsednika Vlade Srbije, stigao je veliki broj poruka u kojima im se preti ubistvom, navodeći da će "dobiti metak".


Kako je tada za "Vesti" rekao Ivan Cvijović, iz beogradske policija zadužen za istragu slučajeva pretnji telefonom ili preko interneta preti, Dačić i Vučić nisu tražili istragu, pa zbog toga nije ni sprovedena.


- Upućivanje pretnji i ugrožavanje sigurnosti državnih funkcionera regulisano je zakonom, a pod tim se podrazumevaju i pretnje upućene ne samo političarima, već i osobama iz pravosuđa i novinarima. Ono što je najbitnije jeste lični osećaj oštećenog. Ako se on ne oseća ugrožen pretnjama, onda ne možemo da preduzmemo ništa - objasnio je Cvijović.
 

Sekira se zbog porodice

Premijer Dačić je povodom pretnji koje su upućene članovima njegove porodice rekao da se s time suočavaju stalno i on, ali i ostali državni funkcioneri.
- Ne obraćam previše pažnje na to. Da li su pretnje ozbiljne ja ne znam, nije na meni da brinem o tome. Jeste da se sekiram zbog porodice, ali generalno nisam nikad obraćao pažnju na tako nešto i tako će biti i dalje - rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Petak 11.10.2013. 13:58
Sramota je pretiti bilo cijoj deci . Voleo bi da policija tako brzo reaguje i na pretnje drugoj deci .
Petak 11.10.2013. 14:05
да не треба - тако - слажем се... не треба децу дирати... ал' шта ћемо са децом која немају "срећу" да им родитељи припадају владајућој касти ? Ко ће ту децу да заштити ? Зар та деца мање вреде ?
Petak 11.10.2013. 16:17
Ви браните Дачићеву децу, а зашто заборављате да браните српсју децу коју је Дачић изручио Шииптарима на Кос-Мету?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online