Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 07.11.2013.
13:38
Lj. Ivanović - Vesti A

Čelnik Partizana uskoro iza rešetaka?

Uprava kriminalističke policije MUP Srbije završila je još jednu veliku istragu iz takozvanog paketa 24 sporne privatizacije. Ovoga puta fokus policije je na Draganu Đuriću, predsedniku FK Partizan, kao i njegovim sinovima blizancima Dejanu i Darku, odnosno njihovim poslovima u Veterinarskom zavodu, kao i pančevačkoj Azotari i Agrobanci.

Pod zaštitom politike: Branko Ružić i Dragan Đurić

Izvor "Vesti" u policiji kaže da je samo pitanje dana kada će Đurić biti priveden, ali i da s time "treba biti oprezan, jer je Đurić čovek veoma blizak Socijalističkoj partiji Srbije", pre svih njenom potpredsedniku Branku Ružiću, te da za hapšenje nije dovoljan nalaz policije, već procena tužilaštva.


Međutim, radna grupa policajaca koju je formirao vicepremijer Aleksandar Vučić insistira da se posao sa sve 24 privatizacije dovrši do kraja 2013.


Istrage se, međutim, ne plaši Dragan Đurić, vlasnik Veterinarskog zavoda. On je u januaru ove godine rekao da ne očekuje hapšenje i da je istraga za njega samo "kontrola i normalna stvar".

- Nemam čega da se plašim. Kupio sam Zavod po zakonu i tu nema ničeg spornog - tvrdio je tada Đurić.
 

Finiš u vreme Koštunice

Veterinarski zavod Zemun konačno je prodat tek kada je država zamenila njegov upravni odbor koji je potom 2005. digao ruke od svega, podseća Jelisaveta Vasilić, aktuelna predsednica Saveta za borbu protiv korupcije. Inače, posao je finiširan u vreme Vlade Vojislava Koštunice, koja ga ničim nije osporila.

Policija, međutim, ne misli tako. Štaviše, Đuriću se na dušu stavlja i navodni kredit koji je njegova kompanija Zekstra uzela od Agrobanke, a nikada nije vraćen. Sada se Đurićevo ime pominje i u spornim poslovima sa Azotarom u Pančevu.


Nije nikakva tajna da je Đurić uspešno plivao i bio dobar svim vlastima, pa i ne čudi što je kao vlasnik Zekstre uspevao bez muke da dođe u privatizaciji do novih firmi, čime se savršeno uklopio u tragičnu tranzicionu stvarnost Srbije.


Danas je većina njegovih firmi u gubicima. Tu su Veterinarski zavod Zemun, Nolit, Optika, Savremena, Šumadija i druge.


U objekte Nolita na ekskluzivnim lokacijama u Beogradu uselili su se butici Zekstre, radnici Optike su štrajkovali zbog neisplaćenih plata. O Veterinarskom zavodu govorila je svojevremeno i Verica Barać kao čelnica Saveta za borbu protiv korupcije. Ona je isticala da je kao predsednik tenderske komisije u julu 2003. Čedomir Jovanović, tada član vladajuće Demokratske stranke, insistirao da se Zavod proda Đuriću, iako navodno konzorcijum koji se na tender prijavio, u vreme zaključenja posla nije formalno ni postojao.


U to vreme direktor Agencije za privatizaciju bio je Mirko Cvetković, kasnije predsednik Vlade.

Trgovina fudbalerima

Protiv Đurića se vodi istraga i zbog sumnje u regularnost transfera fudbalera Partizana od 2008. pa na ovamo. Klub je u tom periodu prodao veliki broj igrača, i to reprezentativaca poput Rukavine, Obradovića, Tošića, Jovetića, Ljajića, Nastasića, Savića, Klea. Procenjuje se da je od te "trgovine" Partizan zaradio oko 50 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.11.2013. 15:53
Nije ni čudo što je fudbal u krizi!
Četvrtak 07.11.2013. 19:15
K oliko u ovoj maloj nasoj Srbiji ima kriminalaca ne postoji zatvor na svetu dovoljno veliki da ih smestimo,prokleto im bilo sve,opustosise zemlju,ostavise jadni narod da se muci a Ceda drogeras kaze sta se tice ovog naroda koliko ja placam dan godisnjeg odmora sotonono trag vam se zatrao...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online