Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 14.02.2014.
10:54
Blic A

Žandarm Dikić: Pare ili lomim ruke

Dragan Dikić, brat donedavnog komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, naplaćivao je dugove po Nišu prema izveštaju Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, kojim je potvrđeno da su niški žandarmi u kriminalnim poslovima.

Izveštaj Sektora unutrašnje kontrole MUP-a potvrđuje da su niški žandarmi u kriminalnim poslovima (Foto: Ilustracija)
 

Dragan Dikić se u novembru 2012. umešao u svađu vlasnika niškog kluba “Proces” Ivana Spasića i menadžera Mitra Simovića. Spasić je od Simovića tražio dug od 200.000 dinara inače će “morati da se izvinjava veoma moćnim osobama”.

Nakon toga, kod Simovića je došao Dragan Dikić i pretio da će mu, ukoliko ne vrati pare, “polomiti ruke i noge”. Spasić iz straha nije policiji prijavio pretnje. Tri meseca

Žandarmerija leglo mafije

kasnije, od Dikića nova pretnja.

- U januaru 2013. žandarm Milan Jovanović Roki, koji je nedavno suspendovan, ispred “Spotisima” je napao pripadnika Vojske Dragoljuba Pešića, i lakše ga povredio. Pešić je sve prijavio policiji. Komandant jedinice za protivterostistička dejstva Dejan Nikolić potom je savetovao Jovanovića da vojniku ponudi novac kako bi promenio iskaz. Ali, Pešića su pozvali Jovanović, Nikolić i Dragan Dikić, koji su mu pretili da promeni izjavu, kaže sagovornik Blica.


Na bolovanju

Dragan Dikić je na bolovanju od jula 2013, nedelju dana nakon što je njegov brat smenjen sa mesta komandanta Žandarmerije. Dikić je na bolovanju zbog “neprilagođavanja okolini”.

Najgore nezakonitosti pripadnici Žandarmerije počinili su nakon saznanja da je SUK protiv njih pokrenuo istragu, i da su zbog njih u Niš stigli inspektori Ljubiša Puzović i

Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić

Ivan Petković. Dragan Dikić je dvojicu inspektora SUK-a pokušao da uplete u svoju mrežu intriga i laži i tako ih spreči da vode istragu.


Dikić je hteo da podmetne dvojici inspektora aferu sa prislušnim uređajima. Tako je 9. februara 2013. automehaničar iz Niša Dragan Stanković, prijatelj braće Dikić, prijavio da su mu navodno dvojica nepoznatih muškaraca obećala zaposlenje u MUP-u ako u vozilo Dragana Dikića ugradi prislušne aparate.

Dikićev cilj je bio da se za “podmetanje” prislušnih uređaja optuže inspektori SUK-a. Fotografije inspektora Puzovića i Petkovića potom su izvađene iz policijske evidencije, a Dragan Dikić je naveo da su “albanski teroristi koje treba zgaziti i zabraniti im da kroče u Niš”.

POVEZANE VESTI

Petak 14.02.2014. 11:03
Do podne policajac, popodne kriminalac...oboje u pokushaju.
Petak 14.02.2014. 12:22
kakva su oni banda....
Petak 14.02.2014. 17:39
da se banda rasformira..i formira specijalna jedinica od vojske..vojska je bar casna..za razliku od ove bande i kriminalaca..picke smrdljive kriju se iza policijske znacke...ko je bre on da uteruje dugove i da uzima rekete..mamu mu jebem banditsku..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online