Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Utorak 25.02.2014.
00:17
Blic A

Ko je platio ubistvo Đinđića?

Vladina komisija morala bi da odgovori na pitanje da li je i ko u zemlji i inostranstvu imao političkog i finansijskog interesa da ubije Đinđića. Dosadašnja istraga i suđenje bili su usmereni samo prema izvršiocima ubistva. Zato je jedna od ključnih stvari da se utvrdi da li su osuđeni za atentat na premijera dobili novac za ovaj zločin i, ako jesu, od koga, kaže advokat Rajko Danilović, pravni zastupnik porodice Đinđić.

Vučić je rekao da Srbija podržava zahtev evropskih parlamentaraca da se otkriju i privedu pravdi eventualni nalogodavci i finansijeri atentata na premijera: Danilović
 

Kako je već objavljeno, članovi komisije će biti bivši sudija Marko Kljajević, advokati Rajko Danilović, Olgica Batić i Ante Bošković, kao i predstavnici BIA, tužilaštva, MUP-a i Ministarstva pravde.

Danilović je podsetio da je Aleksandar Vučić rekao da Srbija podržava zahtev evropskih parlamentaraca da se otkriju i privedu pravdi eventualni nalogodavci i finansijeri atentata na premijera. Dodao je da je Vučić podržao inicijativu da se formira komisija koja će istražiti pozadinu ubistva srpskog premijera.

Zatajili MUP i BIA

Rajko Danilović dodaje da bi trebalo da se skine oznaka državne tajne sa svih dokumenata i dokaza koje je prikupila Komisija za ispitivanje sistema bezbednosti na čijem čelu je bio Žarko Korać. MUP i BIA trebalo je da utvrde propuste u sistemu obezbeđenja. Iako je od tada prošlo više od deset godina, ni MUP ni BIA nisu obavili ovaj posao.

- Ovaj slučaj bi trebalo da istražuje državna komisija. Država treba da odredi njen sastav, ciljeve i kompetencije. Još nije odlučeno da li će to učiniti sadašnji tehnički kabinet Ivice Dačića, buduća vlada ili neki drugi državni organ , kaže Danilović.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je prošle nedelje da je obavešten o tome da postoji dodatna dokumentacija, van Srbije, u vezi s pozadinom atentata na Zorana Đinđića i da bi ona mogla da bude iskorišćena ako bude pokrenuta nova istraga. On je napomenuo da se moraju raščistiti sva otvorena pitanja vezana za delovanje službi bezbednosti i njihovih veza s organizovanim kriminalom i političkim strukturama.

Kacin je jedan od četiri poslanika u Evropskom parlamentu, koji su uputili pismo Direktoratu za proširenje EU u kome traže da se rasvetljavanje političke pozadine ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića unese kao uslov u dva pregovaračka poglavlja u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom - o pravosuđu i osnovnim pravima.

Zorana se sete pred izbore

Gordana Đinđić Filipović, sestra ubijenog premijera, kaže da ona i njena majka podržavaju svaku inicijativu koja vodi do otkrivanja naručioca ubistva njenog brata.
- Samo, nemam poverenja u inicijative koje služe za predizbornu kampanju. Bojim se da je to marketinški trik, jer nekako se Zorana svi sete uoči izbora. Jedino me interesuje rezultat, da se otkriju i kazne inspiratori i naručioci ubistva, kaže Gordana Đinđić Filipović za Blic.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.02.2014. 02:14
Poslanik vropske unije Jelko Kacindobro zna kao dugogodišnji agent CIJE,i organizator ubijanja mladih vojnika u sloveniji da je sve likvidacije i ubistva u Srbiji organizovala i izvela Britanska obaveštajna služba,pa i Zorana Đinđića ,dali je srbija i srpska politika ikada pitala slovence ili slovenačke političare zajedno sa Kacinom koje ubio 49 mladih vojnika u sloveniju oni su mučki ubijani sa po jednim metkom u potiljak niko zašto evropska komisija a i naša komisija nikada to pitanje nije postavila slovencima zar su njihovi mladi životi manje vrednijimod Đinđićevog koji je kao i Kacin bio Agen iste te službe oni su ga angažovali oni su ga i ubili,a sad račun da plati srbija
Utorak 25.02.2014. 00:22
Чим се наш вођа и овде умешао ,,,, нема од овога посла ништа!!!
Utorak 25.02.2014. 00:25
Samo dizu prasinu kako bi dali priliku zlim ljudima da unize neki casni ljudi pred izbore, jer im je svima jasno, kao dan, da nije bio politicki stimulisan taj zlocin. OVO JE VELIKA SRAMOTA STA RADE PREDSTAVNICI ODREDJENIH POLITICKIH STRANAKA UOCI IZBORA!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online