Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.03.2010.
02:42
pressonline.com A

Cane naručilac ubistava Bokana i Badže?

Iz Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal navodno je potvrđeno da srpska policija i tužilaštvo vode pretkrivični postupak protiv Stanka Subotića Caneta zbog sumnje da je naručio ubistva policijskog generala Radovana Stojičića i biznismena Vanje Bokana, pišu beogradski mediji.

Stanko Subotić Cane
 

“Predmet pretkrivičnog postupka su sva nerešena ubistva od devedesetih pa do danas. Međutim, ne možemo da govorimo o konkretnim osobama za koje se sumnja da imaju veze sa nekim ubistvom“, rekao je neimenovani izvor iz tužilaštva za beogradski “Pres“.

Likvidacije 1997. i 2000.

Radovan Stojičić Badža, general srpske policije ubijen je 11. aprila 1997. u restoranu „Mama mia" u Beogradu. Vanja Bokan je likvidaran u Atini, ispred svoje kuće, 17. oktobra 2000. godine.

Međutim, Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde rekao je da ne veruje da se vodi pretkrivični postupak protiv Subotića kao naručioca likvidacija Stojičića i Bokana, o čemu je pisao i hrvatski “Jutarnji list“.

“Naše tužilaštvo ne bi tek tako potvrdilo ovakvu informaciju medijima - ne verujem da bi se to desilo, kao što ne verujem da bi hrvatskim medijima neko iz našeg tužilaštva ili policije tako nešto rekao. Nelogično mi je sve to. Verujem da bi takve informacije neki naš ministar najpre dao domaćim medijima“, rekao je Homen za “Pres“.

Posle javnih optužbi da je odgovoran za ubistvo Radovana Stojičića Badže, Stanko Subotić je u februaru 2002. godine obećao da će osobi „koja bude ukazala na ubicu Badže dati nagradu od 500.000 maraka". Međutim, da je upravo on naručilac ovog ubistva prvi ga je optužio Ratko Knežević, bivši blizak saradnika Mila Đukanovića. On je u intervjuu za podgoričke „Vijesti" optužio Đukanovića i Subotića da su bili organizatori „duvanske mafije" koja je odgovorna za ubistva Bokana, Stojičića, Jusufa Bulića, Duška Jovanovića i Pukanića.

Teško da policija može da reši ubistva iz prošlosti

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović ne veruje da će naša policija i tužilaštvo doći do naručioca ili naručilaca nerešenih ubistava iz prošlosti, ne isključujući mogućnost da je Subotić glavni naručilac ubistva u ratu oko šverca cigareta.

“Nije isključeno, jer je sve to isto društvo koje je bilo uključeno u šverc duvana, pa je između njih dolazilo do svađa, obračuna i ubistava oko deobe plena. To je vrlo moguće ako znamo da se Stojičić bavio krijumčarenjem cigareta i da mu je brat u zatvoru zbog duvanskog šverca, kao i neki pomoćnici direktora i drugi iz DB-a. Sve su to njihovi međusobni obračuni, medijski, sudski i politički, ali teško da će se ikada saznati prava istina, osim ako se ne pojavi neki svedok saradnik ili pokajnik, koji je izvršio ubistvo i kaže za koga je ubijao“, istakao je Nicović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online