Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 09.04.2014.
09:00 >> 17:47h
Beta, Srna, Blic A

Niš: Uhapšeno 11 ljudi, predsednik opštine Doljevac u bekstvu

Policija traga za predsednikom opštine Doljevac Goranom Ljubićem, njegovim rođenim bratom i vlasnikom privatnog preduzeća Vodogradnja iz Pukovca Zoranom Ljubićem, kao i za još trojicom osumnjičenih da su oštetili opštinski i budžet Srbije. Niška policija je danas privela 11 osoba zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj i falsifikovale službene isprave, oštetivši budžet Srbije i opštine Doljevac za više od 40 miliona dinara.

Foto: Ilustracija

U pritvoru su inspektor Poreske uprave u Doljevcu Ivan S, predsednik Mesne zajednice Malošište Gradimir S, zamenik direktora Javnog komunalnog preduzeća "Doljevac" Bojan T, vlasnik firme "Sale kop" iz Kočana Saša M. I vlasnik firme "RD 180" iz Orljana Siniša D.

Privedeni su i zadržani i radnici Javnog komunalnog preduzeća "Doljevac" Dragana U. i Davor S, vlasnik firme "Pekop" iz Belotinca Dragan Đ. i radnik firme "Vodogradnja" iz Pukovca Dragan V.

Za nadzornika AD "Niskogradnja" iz Niša Zorana C. još se utvrđuje da li će biti zadržan u pritvoru.

Sumnja se da je predsednik opštine Doljevac preduzeću Vodogradnja Pukovac dozvolio eksploataciju zemljišta s parcela u Malošištu kod Niša, bez naknade i odobrenja Ministarstva poljoprivrede, čime je naneo štetu opštini Doljevac u iznosu od oko 23 miliona dinara.

Vlasnik preduzeća Vodogradnja Zoran Ljubić sumnjiči se da je od 2008. do 2012. oštetio budžet Srbije za oko 2,5 miliona dinara. Vodogradnja nije obračunavala i uplatila vodoprivrednu taksu na ime izvađenog materijala iz vodotoka Južne Morave.

Policija traga i za direktorom JKP Doljevac Dejanom S, Bratislavom D. Iz Direkcije za izgradnju Doljevac, kao i Slobodanom Z. iz Ćuprije.

Kako se navodi u saopštenju, JKP Doljevac je od 2011. do 2013. s više privatnih preduzeća zaključivalo ugovore o zakupu radnih mašina bez dokumentacije koja je bila osnov za plaćanje po navedenim ugovorima. Utvrđeno je da preduzeće "RD 180" ne poseduje mašine koje je navodno iznamljivalo JKP Doljevac. Po podizanju novca s računa to preduzeće je zatvoreno.

JKP Direkcija za izgradnju Doljevac i AD niskogradnja Niš su, kako je saopšteno, ugovorom o građenju oštetili budžet opštine Doljevac za više od 700.000 dinara. Oni su ponovo fakturisali iste radove na istim ulicama koje su već asfaltirane.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.04.2014. 16:48
Ovo dvoje braće Ljubića godinama haraju opštinom Doljevac i postali su sila jača od boga oni su bili sve i sva niko nije smeo da im stane na senku a kamoli na put otimasli ucenjivali naređivali gradili rušili prodavali preprodavali,to je sve Dinkićev kadar i njegovi sponzori isti kao i o ni iz one Agencije za strane investicije,ugledali se na njega Dinkić ušao 5 oktobra kalašnjikovim u narodnu banku i nikada zato nije odgovarao pa zašto bi i oni,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online