Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 13.06.2014.
16:47
b92.net A

Veliki Trnovac: Arsenal oružja u džamiji

U dvorištu džamije u selu Turija kod Velikog Trnovca pronađena velika količina oružja. Sumnja se da je ono trebalo da bude iskorišćeno za teroristički akt, javlja B92.

Foto: Ilustracija

Do sada je izvađeno 12 ručnih bacača, tri tromblonske mine, 720 metaka i šest barutnih punjenja za ručni bacač. Oružje je pronašao vlasnik firme koja je angažovana za popravke tog objekta.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je rekla da se sumnja da su pronađeno oružje i eksplozivne naprave trebalo da budu iskorišćene za teroristički akt.

"Danas je Više javno tužilaštvo u Vranju izvršilo uviđaj u dvorištu džamije u selu Turija kod Velikog Trnovca, u kome je pronađena zakopana velika količina oružja, municije i eksplozivnih materija. Postoje indikacije koje govore u prilog tome da je ovo oružje trebalo da bude upotrebljeno za terorističke aktivnosti. Očekujem da će u vrlo kratkom roku nadležni državni organi identifikovati osobe koje se dovode u vezu s nabavkom i čuvanjem ovog oružja i municije i da će protov njih biti pokrenut krivični postupak u skladu sa zakonom", izjavila je ona.

"Kao republički javni tužilac želim da poručim- država Srbija neće tolerisati rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje sigurnosti svojih građana. Svaka teroristička aktivnost biće najstrože kažnjena, a krivci privedeni pravdi", dodala je ona.

POVEZANE VESTI

Petak 13.06.2014. 17:25
Овако су и у Босни и на Косову и Метохији пуцали на нас са минарета, па када се отвори ватра и поруши минаре, онда галаме о уништеним верским споменицима, нападу на ислам и шта све не. Али смо и ми луди, уместо да се све то претходно сними и да има доказ јер по ратном праву верски и културни објекат из кога се дејствује ватром представља легитимну мету, остављано ј етако па сада Тачи пише књиге о уништеним џаамијама. Да само неко претресе муфтију Зукорлића у Н.Пазару и његове џамије, ималао би свашта да се нађе.
Petak 13.06.2014. 17:59
После овога нема никаквог више оправдања! Ако крену сами ћемо се организовати и побити говна!
Petak 13.06.2014. 17:51
Građevinski radnici su pronašli oružje u dvorištu džamije prilikom rekonstrukcije zida, oružje je bilo plitko zakopano na dubini od oko 20 cm. Da li su radnici bili Albanci, ako jesu ( a vjerovatno jesu ) znači da nisu svi stanovnici Velikog Trnovca teroristički raspoloženi, i naravno da su vjerske starješine, tj. imam džamije bio upućen ( a očigledno da nije) da je tu oružje ne bi dozvolio da se tu vrše iskopavanja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online