Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 23.09.2014.
15:58
Informer A

Braća od 10 i 11 godina terorišu stare po Beogradu

Beogradska policija uhvatila je braću I.N. (10) i J.N. (11) romske nacionalnosti, protiv kojih je podneto preko 300 krivičnih prijava zbog razbojništva, nasilja i krađe!

Presereću stare po ualzima zgrada (Foto: Ilustracija)
 

Jednog starca su nedavno u Deligradskoj ulici pretukli i opljačkali, posle čega je nesrećni čovek preminuo. Najgore od svega je što im ni policija ni sud ne mogu ništa jer su u pitanju mlađi maloletnici. U nekim "akcijama" pridružila bi im se još dvojica dečaka, takođe Roma.

Braća su poslednji put uhvaćena u subotu, kada su pokušali da opljačkaju stariji bračni par, i to u sred dana. Njihovim privođenjem rasvetljeno je još šest razbojništava, isto toliko teških krađa, 14 sitnijih lopovluka, nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, kao i mnogo drugih krivičnih dela.

Izvor iz policije kaže da su dvojica dečaka mesecima terorisali starije ljude po Beogradu. Bili su prava dečja banda. Uglavnom bi čekali starije ljude u ulazima zgrada i zaskakali bi ih. Jedan bi ih napao s leđa, drugi spreda. Tukli bi staricu ili starca dok im ne otmu torbicu ili lančić s vrata, kaže isti izvor.

"Nekoliko dana pre toga su u Deligradskoj ulici brutalno pretukli 82-godišnjeg starca, da bi mu na kraju oteli 300 dinara. Čovek je kasnije preminuo u bolnici od teških povreda glave, ruku i noge. Ovakvu brutalnost ne pokazuju ni okoreli kriminalci, a ne desetogodišnji dečaci", dodaje sagovornik.

Policiji je zadavalo muke i to što I.N. i J.N. nemaju stalno mesto boravka i živeli su po kartonskim naseljima na Paliluli, Voždovcu i Savskom vencu.

"Provaljivali su u restorane, prodavnice, kuće… Presretali su čak i trudnice i kidali im zlatne ogrlice sa vrata. Mi smo ih hapsili nekoliko puta, ali su odmah pušteni na slobodu jer su mlađi od 14 godina i ne podležu krivičnoj odgovornosti. Pisali smo krivičnu prijavu za zanemarivanje dece, ali im je otac u zatvoru na izdržavanju kazne", objašnjava izvor iz policije.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.09.2014. 16:45
Gas je resenje !
Utorak 23.09.2014. 15:59
Jednog starca su nedavno u Deligradskoj ulici pretukli i opljačkali, posle čega je nesrećni čovek preminuo. Najgore od svega je što im ni policija ni sud ne mogu ništa jer su u pitanju mlađi maloletnici. U nekim "akcijama" pridružila bi im se još dvojica dečaka, takođe Roma.
Četvrtak 25.09.2014. 03:04
ova vlast ne moze da resi takvu glupost,nego citamo po novinama njihovu nesposobnost..o dva roma..al zato ume da cuva gejeve...podize namete..maze oci narodu kako stigne..i uporno gura u propast..alo bre..tap naslov...skins prebio kao volove dva maloletna roma..i gde je tu problem...sta sve ovi popljackase..pa nista...al ovo je vest..pa onda...bolje murija da cuva obican narod..u vecem broju..kad je vec tako..nego pedere..hmmm...serem i ja...kad ova vlast...ne prima novac u ruke...nego u dupe...tako da...jbg
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online