Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 11.04.2010.
00:14
blic.rs A

Katarini Rebrači i njenoj majci preti kazna od 12 godina zatvora

Ako bude utvrđeno da su preko humanitarnog fonda koji je vodila Katarina Rebrača, ona i njena majka proneverile 37 miliona dinara namenjenih za borbu protiv raka dojke, poznatoj manekenki i mami Sandrini Bogunović preti kazna i do 12 godina zatvora.

Katarina Rebrača

Saša Pribićević, predsednika Društva za borbu protiv prevara, za “Blic nedelje“ je rekao da Tužilaštvo može da podigne optužnicu za proneveru ili za zloupotrebu službenog položaja, a da je, budući da se radi o proneverenoj sumu većoj od milion i po dinara, zaprećena kazna između dve i 12 godina.

On takođe tvrdi da je, prema njegovima saznanjima, policija sakupila čvrste dokaze u ovom slučaju, pa da bi iz tog razloga i zbog činjenice da se radi o nezapamćenom slučaju, čitav proces mogao biti završen brže nego što to inače biva u Srbiji.

Kao mozak prevare koja je poljuljala ugled dobrotvornih akcija u Srbiji, označena je majka poznate manekenke Stojanka Bogunović, poznatija pod imenom Sandrina. Ona se još tereti da je kao odgovorno lice u „Centru za kreativno domaćinstvo“ preuzela dva miliona dinara koji su na račun Centra prebačeni sa računa Fonda. Novac je navodno potrošen za privatne potrebe Bogunovićeve.

Stojanka Bogunović - Sandrina i njena dela

Ova šezdesetogodišnjakinja navodno je odranije poznata po prevarama i proneverama, zbog čega joj je, kako piše “Blic nedelje“, zabranjen ulazak u Ameriku, Austriju, Nemačku i Švedsku.

Deportaciju i doživotnu zabranu ulaska u SAD zaradila je kada je kao stjuardesa jedna američke kompanije organizovala prodaju umetničkih slika u avionu iznad Atlantika. Paravan je i tada bila dobrotvorna akcija. Slike su navodno bile deo njene dugo sakupljane kolekcije, a zarada je trebalo da ide u humanitarne svrhe. Međutim, po sletanju, slike su naprasno nestale, zbog čega je dobila otkaz, bila u zatvoru i potom deportovana iz Amerike.

Kada se posle deportacije vratila u Srbiju, predstavila se kao Sandrina Vagner. Iako nikad nije bila venčana s izvesnim kolekcionarom iz SAD Vagnerom, koji je kada su se upoznali bio oženjen, preuzela je njegovo prezime. On je izdržavao nju i Katarinu, ali je naprasno preminuo pod čudnim okolnostima o kojima se samo godinama nagađalo.


Žena psiholog, prijateljica Orsona Velsa

Bogunovićeva, koja je po struci je klinički psiholog, diplomirala je na univerzitetu Kolumbija u SAD i bavila se novinarstvom u Srbiji, a kasnije i u SAD pri televizijskoj kući ABC. Ovaj poziv je napustila kada je upoznala poznatog režisera Orsona Velsa, u čijoj je kući i živela s ćerkom Katarinom Rebračom.

Sarađivala je i sa Piterom Bogdanovićem, Henrijem Džeglamom i Džonom Hjustonom. Osim glumom i novinarstvom, Sandrina se bavila i slikarstvom, pa je u Los Anđelesu otvorila Galeriju jugoslovenske likovne umetnosti, da bi se kasnije preselila u Njujork sa ćerkom Katarinom. U SAD je otišla za svojom ljubavlju, kako je izjavljivala, hokejašem Nikolom Rebračom, Katarininim ocem.

Katarini Rebrači, njenoj majci Sandrini i još dvema saučesnicama, Viši sud u Beogradu odredio je u petak pritvor od mesec dana.

Nedelja 11.04.2010. 23:52
A ja vam mogu reci: "gdje ima dima, ima i vatre"!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online