Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 13.02.2015.
04:44
B. Đokić - Vesti A

Štancuju optužbe, a epiloga nigde

Dragoslav Kosmajac (66) koga je premijer Aleksandar Vučić javno označio kao "najvećeg narko- dilera u Srbiji čije ime niko ne sme da pomene", pušten je da se brani sa slobode. Prethodno je položio jemstvo od 200.000 evra, daleko manje od biznismena Miroslava Miškovića koji je morao da iskešira 12 miliona evra da bi pripremao odbranu izvan rešetaka. I Mišković i Kosmajac su optuženi za finansijske malverzacije.

A. Čukić
Imovina vredna 10 miliona evra: Dragoslav Kosmajac

Kod Kosmajca je, kako su prenosili mediji, posebna radna grupa MUP-a Srbije evidentirala da samo u Beogradu ima stanove, kuće, lokale i zemljište vredne 10,7 miliona evra.

Pre nekoliko meseci Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu, u svom poznatom maniru, rekao:

- Što se pravite blesavi kad svi znate ko je najveći narko-diler u Srbiji. Svi ga se plaše, kakva je to država kad niko ne sme da kaže ko je on, već to moram ja, pa će sada da me tuži.

Premijer "zavezao jezik"

I na jučerašnjoj konferenciji za novinare premijer Vučić bavio se Kosmajcem i njegovim puštanjem iz pritvora.
- Ja i dalje mislim da je Kosmajac najveći narko-diler. I kako onda da komentarišem njegovo puštanje? Šta god da kažem ne valja, zato sam sebi zavezao jezik za nezavisne institucije.

Kosmajac je uhapšen 9. novembra prošle godine u velelepnoj vili na Zvezdari po nalogu Višeg tužilaštva, ali ne zbog droge već zbog sumnje da je počinio poresku utaju, prevaru, protivpravno zauzimanje zemljišta falsifikovanjem isprava.

Slično je bilo sa najbogatijim Srbinom Miroslavom Miškovićem koji je optužen da je sa sinom Markom i još nekoliko poslovnih saradnika oštetio preduzeća za puteve za gotovo 17 milijardi dinara. Uhapšen je krajem 2012. godine, takođe uz veliku pompu u javnosti. Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru on je jula 2013. godine pušten da se brani sa slobode.

Novinara nedeljnika "Vreme" Miloša Vasića ovakav razvoj događaja uopšte ne iznenađuje.
- Sve je to pi-ar priča. Aca Vučić pročita belu knjigu MUP-a Srbije iz 2001. godine i otkrije da je tamo neki Kosmajac. Izviče se pred mikrofonima i onda policija mora da ga hapsi zbog nečega, zbog nekih poreskih prekršaja. Potom se ta priča izduva, pa uhapšenog puste, pa tek onda ide optužnica. Videćemo šta će biti od toga. Tako je bilo i sa Miškovićem, na kraju sve to uvene - kaže Vasić.

On podseća da se srpska javnost poslednjih godina bavi samo raznim aferama koje nisu doživele sudski epilog.

- Pre nego što se završi jedna frka, napravi se nova. Čim se onda jedna stiša, napravi se druga afera. Plašim se da će to trajati jako dugo, jer imamo samo aferu za aferom i obećanje do obećanja da će biti razrešena - zaključuje Vasić.

Pitajte sud a ne za poreznike!

Kako je izjavio v.d. direktora Poreske uprave Marko Marinković, ova uprava, po nalogu tužioca, učestvuje u istrazi protiv Kosmajca.
- Mi postupamo kao deo državnih organa. Ja ne znam da li je Kosmajac kauciju platio u kešu, meni nije dao novac. Nije ga dao ni Poreskoj upravi, ni Ministarstvu finansija. Sudu se uplaćuje taj novac, znači to je pitanje za njih - kaže Marinković.


Od Terzića i Đurića tri miliona evra

Prvu "rekordnu" kauciju uplatio je juna 2011. godine Zvezdan Terzić optužen za prodaju četvorice igrača OFK Beograd.
On je uplatio milion evra u nekretninama. I drugi sportski radnik, predsednik Partizana Dragan Đurić je zbog sumnji da je učestvovao u proneveri u Azotari, dao za izlazak iz pritvora dva miliona evra jemstva.

POVEZANE VESTI

Petak 13.02.2015. 09:17
nusproizvod sns
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online