Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.04.2010.
15:14
Tanjug A

Navijači Partizana prošli pored Tatona, ali ga nisu tukli!

Navijači Partizana Milan Vujović i Dragan Tomasović negirali su danas, na suđenju u Višem sudu u Beogradu, da su učestvovali u tuči na Obilićevom vencu, kada je brutalno prebijen francuski državljanin Bris Taton, rekavši da su tog dana bili na mestu tuče, ali da nisu povredili francuskog navijača.

Bris Taton

Vujović je rekao da je 17. septembra prošle godine otišao na stadion Partizana da pripremi "koreografiju" pred meč sa Tuluzom.

"Ivan Grković me je pozvao i našli smo se u Terazijskom parku. Tada se pronela vest da je došlo do tuče na Obilićevom vencu i da su navijači Tuluza i Zvezde povredili neke navijače Partizana, i onda sam krenuo da im pomognem", ispričao je Vujović.

On je, tokom davanja izjave, često zastajkivao, pa je sudija konstatovala da se optuženi "teško koncentriše i snalazi prilikom davanja iskaza", kao i da je u današnjoj odbrani "mnogo odstupio od odbrane date u policiji".

Vujović je kazao da je, u trenutku kada je došao do stepenica koje vode na Obilićev venac, začuo buku i lomljavu, ali se ipak popeo i ušao u gužvu.

"Zadržao sam se samo dve sekunde, jer nisam hteo da učestvujem u tuči, pošto imam povrede glave i svaki udarac bi mogao da bude fatalan", naveo je optuženi, dodavši da je odmah otišao u pravcu Knez Mihajlove ulice.

Odbranu je danas izneo i Dragan Tomasović, takođe, rekavši da ne priznaje krivicu i da mu je neizmerno žao što je izgubljen jedan mladi život.

"Nikada do sada nisam bio nasilan i nisam se tukao ili svađao. Optužen sam samo zato što sam tog dana prošao pored tog mesta", ocenio je Tomasović.

On je ponovio obranu koju su izneli svi optuženi, da je kritičnog dana stigao do stepenica koje vode na Obilićev venac i da se začula buka, da bi se posle togao popeo do mesta tuče.

"Video sam mladića u svetloljubičastoj majci koji leži na zemlji i ima otečenu glavu. Na metar dva od njega su se nalazil tri mladića, koje ne poznajem, i oni su odmah otrčali u pravcu Tanjuga. Ja sam otrčao u tržni centar Milenijum", prepričao je optuženi događaj kada je došlo do tuče sa francuskim navijačima.

On je kao laž ocenio izjavu optuženog Bojana Matijevića u policiji, da se nalazio u grupi koja je tukla francuskog navijača.

Petnaestorica navijača Partizana se terete da su, kao saizvršioci, počinili krivično delo teško ubistvo, jer su 17. septembra prošle godine u Beogradu na Obilićevom vencu, u stanju uračunljivosti, svesni svog dela i njegove protivpravnosti, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, ubili francuskog državljanina Tatona.

U bekstvu su Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su označeni kao organizatori prebijanja francuskog navijača.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online