Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 18.05.2015.
17:49
blic.rs, Tanjug A

Policija hapsila Šefera nekoliko sati pre ubistva: Tužilaštvo ga pustilo!

Ubicu Radeta Šefera (55) policija je privela samo nekoliko sati pre nego što je ubio šestoro ljudi, ali tužilaštvo nije tražilo da ga zadrže u pritvoru, iako je bio osumnjičen da je fizički napao suprugu i mlađeg sina. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je, zbog utvrđenih nepravilnosti u radu smenio načelnike policijskih stanica Senta i Kanjiža.

Facebook/Rade Šefer
Ubica Rade Šefer

Rade Šefer je pre krvavog pohoda oko 4.30 ujutru slučajno sreo suprugu Rosu, koju će kasnije ubiti i njihovog mlađeg sina Aleksandra.

On je pre toga, prema rečima očevidaca, pio ceo dan i noć na svadbi starijeg sina Vlastimira i Natalije, čijem se braku protivio.

Ušao je u raspravu sa suprugom Rozom i sinom Aleksandrom  čim ih je video, a zatim je fizički nasrnuo na njih.

Mlađi sin Aleksandar je odmah pozvao policiju koja je došla i privela njegovog oca u policijsku stanicu u Kanjiži.

Policija obaveštava Osnovno tužilaštvo u Senti gde je bila dežurna zamenik tužioca Katarina Segedinski, koja ne traži da se Šefer zadrži iako je osumnjičen za nasilje  u porodici.

On izalzi iz policijske stanice u Kanjiži posle šest sati ujutru i odmah odlazi do stana u Senti, gde je živeo, i uzima lovačku pušku.

Zatim odlazi do sela Orom gde ubija taštu i tasta Gizerlu (68) i Jena (74) Traćika. Nakon toga vozi se do Martonoša gde nastavlja krvavi pir.

Stefanović smenio načelnike PS Senta i Kanjiža

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je, zbog utvrđenih nepravilnosti u radu, nakon tragedije u Kanjiži, smenio načelnike policijskih stanica Senta i Kanjiža i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

- Nakon tragedije koja se juče dogodila u opštini Kanjiža, u kojoj je sedam osoba izgubilo život, naredio sam pokretanje istrage i uputio Sektor unutrašnje kontrole i pripadnike Uprave policije, koji treba da utvrde sve činjenice i okolnosti zbog kojih je došlo do tragedije i eventualnu odgovornost policijskih službenika koji su postupali u ovim opštinama - rekao je Stefanović.

Ubija prvo snaju Nataliju (25), njene roditelje Šandora (52) i Karolinu (43) Bajtai, a i svoju suprugu Rosu (47).

Puca i na tetku svoje snaje Natali Danjon i ranjava je u rame. Tada ga njen suprug Emanuel Danjon, francuski državljanin, udara stolicom i lomi mu vrat.

U selima Orom i Martonoš u kojima je Rade Šefer ubio šestoro ljudi mnogi se pitaju da li se tragedija mogla izbeći da je njemu, nakon privođenja u policijsku stanicu zbog nasilnog ponašanja nad suprugom i sinom, određen pritvor.

Tužilaštvo: Nismo naslućivali da će doći do nesreće, bila je u pitanju porodična svađa

Iz Opštinskog javnog tužilaštva u Senti pravdaju se da za to nije bilo osnova, jer ništa nije naslućivalo da će doći do tragedije.

Opštinski javni tužilac Mirko Gašović izjavio je da o privođenju Radeta Šefera nije bio ni upoznat, jer ga je zamenjivala dežurni zamenik Katarina Segedinski, ali da to ništa ne bi izmenilo u odluci da mu se ne odredi pritvor, ni da je bio neko drugi na njenom mestu.

- Policija ga je privela, ali nije bio uhapšen. Bila je u pitanju porodična svađa i nije bilo osnova za lišavanjem slobode i njegovom zadržavanju - tvrdi tužilac Mirko Gašović.

Šefer je i ranije pretio puškom

Iz senćanskog Lovačkog udruženja tvrde da Rade Šefer nije bio nasilna osoba, iako su potvrdili da mu je oružje oduzimano upravo zbog nasliničkog ponašanja.

– Tačno je da mu je pre tri godine oduzeto svo lovačko oružje koje je imao na period od dve godine, jer je sa policijskom patrolom, koja je dolazila u njegov komšiluk zbog intervencije, imao raspravu. Ali mu je oružje, po isteku dve godine, vraćeno. Rade je bio precizan strelac i šampion u gađanju glinenih golubova – potvrdili su senćanski lovci.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.05.2015. 17:57
Ništa novo.Pustili ga da itvrši zlo,čin pa sad nikom ništa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online