Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.06.2015.
01:00
M. Todorović - Vesti A

Turčin šleperom ubio četvoricu!

Stravična saobraćajna nesreća u kojoj su poginule četiri osobe dogodila se u petak oko 3.30 na auto-putu Niš-Beograd, dva kilometra od naplatne stanice Nais.

Fonet
Kamion se zaneo, a zatim sleteo s puta (Foto: Ilustracija)

Saobraćajku je izazvao turski državljanin Mehmed Z. (62), vozač šlepera u kojem su prevožene lubenice, kada je u punoj brzini naleteo na dva kombija leskovačkih registracija zaustavljena u krajnjoj desnoj, žutoj traci. Od siline udarca na licu mesta su poginuli J. C. (65) iz Bogojevca, G. D. (58) iz Bobišta kod Leskovca i A. S. (21) iz leskovačkog sela Gornja Stopanja, dok četvrta žrtva udesa nije identifikovana do zaključenja ovog broja "Vesti". Peti putnik iz kombija J. A. (28) i Turčin Mehmed Z. su teško povređeni i oni su prevezeni u niški Klinički centar.

Zaspao za volanom?

Uzrok stravične nesreće zasad nije saopšten, a policija pretpostavlja da je turski vozač ili zaspao za volanom ili je zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad šleperom i da u krivini, prilikom uključenja na petlju auto-puta, nije uspeo da kontroliše kamion koji je bio pun poljoprivrednih proizvoda koje je iz Turske prevozio u Zapadnu Evropu.

U niškoj policiji je rečeno da se Turčin kamionom kretao iz pravca srpsko-bugarske granice prema naplatnoj rampi i Beogradu.

- Na velikoj petlji sa čak šest kolovoznih traka, gde se spajaju autoput od Niša prema Beogradu i južni krak ove saobraćajnice koji dolazi iz pravca Vranja i Leskovca, turski šleper je u punoj brzini naleteo na dva kombija koja su bila u zaustavnoj traci. Pretpostavlja se da su Leskovčani zajedno krenuli za Beograd i da je kombi mercedes stao u zaustavnu traku da bi sačekao drugo vozilo. U trenutku kada se i drugi leskovački kombi zaustavio naišao je turski šleper, udario u vozila i bukvalno ih pokosio, a od siline udarca oba kombija su odbačena tridesetak metara od auto-puta u njive - rekao je izvor "Vesti" blizak istrazi.

Očevidac tragedije Dejan Nikolić rekao je za "Vesti" da je pre nesreće bio stotinak metara iza turskog šlepera.

- Iznenada, kamion ispred mene se zaneo u krivini i udario u nešto, a potom sleteo s puta. Tek je počelo da sviće. Nisam video kombije, a kada sam zaustavio svoj auto i sa dvojicom prijatelja otrčao do prevrnutog kamiona, ugledao sam stravičan prizor. Pored šlepera su bila dva kombija, sivi mercedes i crveni ford! Šleper je bio prevrnut na bok, na njega je bio naslonjen mercedes, a desetak metara dalje sav smrskan i prevrnut na krov bio je drugi kombi. Pozvali smo policiju i samo dva minuta posle poziva stigla je patrola koja dežura kod naplatne rampe, a desetak minuta kasnije i Hitna pomoć iz Niša - kaže Nikolić.

On kaže da su se iz mercedesa čuli jauci.

- Odatle smo izvukli mladića od oko 25 godina, koga je Hitna pomoć prevezla u Niš, kao i turskog vozača kojeg smo onesvešćenog izvadili iz kabine kamiona. Za sve ostale lekari su na mestu nesreće konstatovali da su mrtvi - rekao je vidno potreseni Dejan Nikolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online