Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.08.2015.
04:09
A. Vučićević - Vesti A

Molio vozače da povezu bebu

U saobraćajkama na srpskim drumovima stradaju cele porodice, ostaju sirota deca ili roditelji bez dece. Takva tragična sudbina je pogodila i porodicu Vrtača. Prekjuče je kod sela Reljinci, na delu Ibarske magistrale od Ljiga do Rudnika, stradao bračni par Goran (47) i Jadranka Vrtača (40), dok je njihovo dvoje dece, devojčica Vanja od 11 godina i dečak Sava od 15 meseci, teško povređeno. Oni se oporavljaju u Gornjem Milanovcu i van su životne opasnosti.

Tanjug
U saobraćajnim nezgodama često stradaju i cele porodice

Porodica Vrtača vraćala se sa godišnjeg odmora iz crnogorskog letovališta Šušanj. Nesreća se dogodila u prvim jutarnjim časovima kada je automobil marke fijat prešao u suprotnu traku i udario autobus u kojem su bili radnici MUP-a koji su išli na letovanje u Bečiće.

Načelnik Uprave za obrazovanje MUP-a Srbije Aleksandar Đorđević, spasao je petnaestomesečnu bebu. Odmah posle saobraćajke pritrčao je u pomoć unesrećenima i čuo plač deteta. Pokušao je da otvori vrata automobila, a onda je video da se beba nalazi ispod vozila u kanalu.

- Spustio sam se u kanal, uzeo pažljivo dete jer sam se plašio da možda nema neke unutrašnje povrede i odmah izašao na put, tražeći od vozača vozila koja su bila zaustavljena iza autobus da nas prevezu do najbliže zdravstvene ustanove - ispričao je Đorđević.

Ono što je potom doživeo u njemu je izazvalo bes i veliko razočaranje.

- Niko od vozača drugih automobila koji su se tu nalazili nije hteo da nas primi u auto i preveze. Tek je vlasnik šestog automobila pokazao ljudskost, gospodin Ferenc iz Starog Bečeja koji nas je prevezao do Hitne pomoći u Gornjem Milanovcu. Tokom puta sam strepeo da što pre stignemo i da beba bude dobro. Po dolasku, medicinska ekipa je preuzela dete, i kada sam saznao da je beba dobro, kao otac dvoje dece, bio sam srećan čovek jer sam uspeo da spasim mladi ljudski život - kaže Đorđević, istinski heroj.

Istog dana, kod Pećinaca na auto-putu Beograd-Batrovci, troje ljudi je poginulo, a sedmoro povređeno, kada se kombi hrvatskih registarskih tablica zakucao velikom brzinom u zadnji deo teretnog vozila novopazarskih registarskih tablica. U ovoj nesreći život su izgubili desetogodišnji dečak Zoran Mašić i njegova baka Nedeljka Mašić (63).

Putovale na sahranu i poginule

Tragična sudbina zadesila je protekle nedelje porodicu Bazina iz Beograda. Nakon greške pogrebnog preduzeća, u kojoj je tašta Boža Bazina kremirana jer je zamenjena sa pokojnicom koja ima isto ime i prezime, njegova majka Zora B. i sestra Mirjana M. izgubile su život u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod sela Martinci, kada se u njih zakucao automobil kojim je upravljao turski državljanin. Zora i njena ćerka krenule su iz Hrvatske na sahranu tašte njihovog sina i brata Boža.

Unuci nastradale Mašićeve od 13, 10 i osam godina nalaze se u bolnici u Tiršovoj. Putnici kombija vraćali su se iz Hrvatske, gde su išli da obiđu svoje kuće iz kojih su oni i njihove porodice proterani tokom akcije "Oluja" 1995. godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online