Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 08.10.2015.
08:50
Z. Mirković - Vesti A

Zabranjena ljubav: Albanci pretili da će zaklati Srbina

Pred sudom u Salcburgu okončano je suđenje u slučaju koji umnogome podseća na ljubavnu priču između Romea i Julije. Ovog puta, u glavnim ulogama su bili mladi Srbin Aleksandar i porodica kosovskih Albanaca koja je zabranjivala svojoj 17-godišnjoj ćerki Adelini ljubav prema Srbinu! Budući da je albanska porodica uputila ozbiljne pretnje da će zaklati Aleksandra ukoliko nastavi da se viđa sa Adelinom, čitav slučaj je završio na sudu.

Reuters
Zaljubili se Srbin i Albanka a njenoj porodici se to nikako nije dopalo (Foto: Ilustracija)

Na kraju je Adelinin otac dobio uslovnu kaznu, dok su ostali članovi albanske porodice oslobođeni optužbe!

Ljubavna priča između Adeline i Aleksandra trajala je tri meseca i tokom tog perioda Aleksandar je od Adelininih roditelja i tri starije sestre, kako je pisalo u optužnici, dobijao ozbiljne pretnje. Tužilaštvo u Salcburgu je u optužnici navelo da je Adelinin otac telefonom pretio Aleksandrovom ocu da će njegov sin živeti svega još 24 sata i da će ga on zaklati pred njegovim i očima drugih članova srpske porodice!

- To nije tačno. Rekao sam samo da njegov sin treba da skloni ruke dalje od moje ćerke. Mi ne možemo zajedno, mi smo muslimani, a oni pravoslavci - pravdao se Adelinin otac tokom suđenja.

I ženski deo albanske porodice je takođe tvrdio da optužbe nisu tačne. Adelinina majka i starije sestre su, kako je bilo navedeno u optužnici, pratili zaljubljeni par i vozali se s njima po Salcburgu, ali žene su negirale da su pretile da će Aleksandar biti ubijen ukoliko ne ostavi Adelinu na miru.

Zabranjen prilazak

Tokom suđenja Aleksandar je rekao da i dalje strahuje od Adelininog oca, iako se više ne zabavlja sa Adelinom. Zbog toga je sudija Adelininom ocu izrekla meru zabrane prilaska Aleksandru.

- Mi smo samo strahovale za našu najmlađu sestru. Čuli smo da se Aleksandar drogira. On je loš za nju i umesto da se koncentriše za školu, ona se potpuno promenila - kazale su sestre na suđenju, dok je Adelinina majka rekla da nije razumela ništa od razgovora vođenog u automobilu jer gotovo da ne govori nemački!

U optužnici se navodi i da je jedna od Adelininih sestara u video-telefonskom razgovoru, kako bi podvukla svoju pretnju, držala pušku u rukama!

- Tada sam pazila na šestoro dece. Možda je neki od dečaka poneo pušku-igračku sa sobom. Nikada nisam Aleksandru pretila oružjem - kazala je ona.

Nakon što je uplašena Aleksandrova majka pozvala policiju prilikom pretesa stana kosovsko-albanske porodice nađena je puška-igračka.

- Iako su i moja i Adelinina porodica austrijski državljani, zbog naših različitih nacionalnosti smo vezu držali u tajnosti. Adelina je tako želela, a od njenog oca sam posle strahovao - kazao je Aleksandar tokom suđenja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.10.2015. 20:35
"- To nije tačno. Rekao sam samo da njegov sin treba da skloni ruke dalje od moje ćerke. Mi ne možemo zajedno, mi smo muslimani, a oni pravoslavci - pravdao se Adelinin otac tokom suđenja. " Па што сте у Аустрији, пас вам ј ... м... арнаутску.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online