Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.02.2016.
01:13
D. N. P. - Vesti A

Presudiću mu umesto policije

Elevedin Bibić iz Novog Pazara koji je prekjuče ujutru u Specijalnoj bolnici Novopazarska banja pucao u Izeta Ajdinovića, jednog od najtraženijih kriminalaca u Evropi, oglasio se preksinoć na svom Fejsbuk profilu tvrdnjom da nije kriminalac, kako ga mediji opisuju i da je samo želeo da "pošto novopazarska policija to nije učinila", "smrada koji napada žene i decu i pljačka po Evropi, pošalje tamo gde mu je mesto".

Tanjug
Nastavlja se drama u Novom Pazaru: Ajdinović u bolnici, Bibić i dalje u bekstvu

On je ovo napisao sa nepoznatog mesta, jer se nalazi u bekstvu.

"Da su ga na vreme smestili tamo gde mu je mesto, ja ovo ne bih morao da radim umesto njih... sada sam im ga poslao na hirurški blok, pa bi bilo lepo da nešto preduzmu protiv ovakvih i sličnih" - ističe na svom Fejsbuk profilu Bibić.

Prema informacijama iz novopazarske policije, ranjeni Ajdinović i Bibić sukobili su se 2014. godine u novopazarskom restoranu Almir, kako se saznaje zbog striptizeta, pa je Ajdinović potegao pištolj i pucao u Bibića lakše ga ranivši. Policija je sprovela istragu, a Više tužilaštvo podiglo je protiv Ajdinovića optužnicu za krivično delo pokušaj ubistva. Prvo suđenje zakazano je za 20. maj ove godine.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Ajdinović i Bibić su pokušavali da se izmire i dogovore, navodno je Bibić za "oproštaj" tražio 10.000 evra, a Ajdinović mu je nudio "samo" 5.000 evra. Pošto dogovora nije bilo, a početak suđenja je iz nepoznatih razloga puno kasnio, Bibić je, podstaknut još i saznanjem da za Ajdinovićem trage Europol, odlučio da "uzme pravdu u svoje ruke".

Ranjeni Ajdinović trenutno se oporavlja u novopazarskoj bolnici, a što se policije tiče on je za nju "slobodan čovek" i čim se oporavi slobodno može da napusti bolnicu, jer policiju u Srbiji ne obavezuju nikakve poternice Europola, a protiv Ajdinovića nema poternice Interpola, niti zahteva neke zemlje za izručenje.

Ne obavezuje nas Europol

Zbog pokušaja ubistva Bibića, Ajdinović je procesuiran, protiv njeg je podignuta optužnica, nije mu određen pritvor i on je sada u nadležnosti Višeg suda, kažu u lokalnom tužilaštvu.
- To što je on na nekakvim listama Europola nama za sada ništa ne znači, niti nas obavezuje da bilo šta preduzimamo, jer za to nemamo nikakvog pravnog osnova - kažu u novopazarskom Višem tužilaštvu.

Ljudi ne prave razliku između Europola i Interpola, zna se tačno za koja krivična dela goni Europol, a za koja Interpol, zna se i postupak kada Interpol traži neku osobu - kažu u novopazarskoj policiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online