Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.06.2016.
19:30
B. G. - Vesti A

Četvoro mrtvih za samo 24 sata

Crna serija stravičnih zločina širom Srbije nastavljena je novom tragedijom koja se, ovaj put, dogodila u Trsteniku. Nakon što je u noći između utorka i srede u Banatskom Dvoru Milan Cimeša (24) ubio svoju trudnu devojku Sabinu Vidu (18), pa sebe i nakon što je iste večeri Jugoslav Prekić (52) pijan iz ručno pravljenog karabina hicem u glavu ubio oca Milojka (76), nova tragedija dogodila se u sredu uveče u naselju Pejovac u Trsteniku gde je P. D. (40) nožem iskasapio D. K. (59), vlasnika diskonta.

A. Čukić
Nastavljena crna serija stravičnih zločina U sRBIJI

Prema informacijama koje su se pojavile na portalima, do zločina je došlo posle višečasovne pijanke i svađe u diskontu pića koji se nalazi u dvorištu kuće ubijenog 59-godišnjaka. Osumnjičeni P. D. je nožem devet puta ubo žrtvu u grudi, a od zadobijenih povreda D. K. je izdahnuo po prijemu u bolnicu.

Javnost u Srbiji i dalje je u šoku zbog zločina koji se dogodio u Banatskom Dvoru gde je Milan Cimeša sa 19 uboda nožem ubio Sabinu, koja je bila u trećem mesecu trudnoće, a potom presudio sebi tako što je skočio pod točkove automobila koji je vozila Stana Milošević iz Banatskog Karađorđeva. U ispovesti za "Vesti", Stana je rekla da se vraćala s posla kad je primetila muškarca kako čuči na drumu.

- Uplašila sam se, ali nisam htela da zaustavim vozilo jer pod okriljem noći postoji mogućnost da je reč o drumskom razbojniku. Prešla sam u drugu kolovoznu traku u nameri da zaobiđem muškarca, ali on se iznenada pridigao, zatrčao i bukvalno iskosa skočio pod moj auto! Nikako to nisam mogla da izbegnem... Izašla sam iz kola i pozvala muža, jer u momentu nisam mogla da se setim broja policije. Panično sam pokušavala da zaustavim kamione koji su prolazili, ali niko nije hteo da stane. Sećam se još samo momenata u kolima Hitne pomoći - vidno uzbuđena ispričala je za "Vesti" Stana Milošević.

Preživeo metak u glavu

Nakon što je hicem iz karabina ubio oca, Jugoslav Prekić na tavanu porodične kuće iz istog karabina pucao sebi u glavu. Ipak, kad su ga našli policija i lekari Hitne pomoći, on je još davao znake života. Hitno je prevezen u bolnicu gde su lekari uspeli da mu stabilizuju stanje dovoljno da omoguće njegovo prebacivanje u Beograd. Mediji pišu da postoji verovatnoća da preživi tešku povredu i da je njegovo stanje zasad stabilno.

Pretpostavlja se da je motiv ubistva bilo Sabinino odbijanje da se pomiri sa Milanom, s kojim se razišla, navodno, zbog toga što ju je on nekoliko puta ošamario. Istraga, međutim, tek treba da utvrdi pitanje motiva zločina u Banatskom Dvoru, kao i pitanje motiva koji su doveli do tragedije u selu Banja kod Aranđelovca gde je Jugoslav Prekić ubio oca Milojka. Pretpostavlja se da je u ovom slučaju reč o nerešenim imovinskim odnosima, a porodica i prijatelji Prekića kažu da je Jugoslav u momentu ubistva bio pijan.

Brojke govore

  • - 30 posto ubistava u Srbiji događa se iz strasti i ljubomore

- najviše takvih tragedija je u Beogradu i Vojvodini

- takve zločine čine osobe svih uzrasta i oba pola

- Jugoslav se odao piću poslednjih nekoliko godina, nakon što je izgubio posao u fabrici u Aranđelovcu. Iz firme je uzeo otpremninu, ali se odao alkoholizmu... Bio je često nasilan prema ocu, pretio je da će ubiti i njega i sve koje vidi, ali niko ga nikad nije shvatao ozbiljno. S druge stane, Milojko je bio dobar i vredan čovek čija je žena umrla prošle godine - ispričao je za medije jedan od komšija Prekića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online