Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.06.2010.
19:43
Bliconline, Tanjug A

Veljović: Miloš Simović "pada" večeras

Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je da Sretko Kalinić sarađuje s policijom i da je hrvatska policija već obavlja razgovor sa njim, kao i da intezivno traga za Milošem Simovićem.

Kalinić pomaže hrvatskim policajcima da uhapse Simovića: Milorad Veljović
 

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je jutros da očekuje će tokom dana biti uhapšen odbegli pripadnik "zemunskog klana" Miloš Simović i da će se brzo rešiti i pitanje izručenja sinoć u Zagrebu uhapšenog člana tog klana Sretka Kalinića.

Hrvatska policija uhapsila je juče u Zagrebu Sretka Kalinića, jednog od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, a Kalinić, koji je ranjen, izjavio je da je u njega pucao Miloš Simović.

Značajno hapšenje

Hapšenje Kalinića će imati mnogo širu priču i značaj nego što se misli i ima veze sa ubistvom Cvetka Simića, rekao je Veljović, ističući da je policija na putu da reši potpuno ulogu članova "zemunskog klana", a vezano za Kalinića, koji je u okviru njega bio jedan od "glavnih pucača".

Veljović je RTS-u rekao da je u toku noći do kasnih sati bio u kontaktu sa kolegama iz Hrvatske, koji su noćas pretresali određene stanove, gde bi mogli da se skrivaju članovi "zemunskog klana".


On je izrazio očekivanje da će pitanje izručenja Kalinića brzo biti rešeno, jer je to interes i policija Srbije i Hrvatske i dveju država, ističući da su tužilaštva već stupila u kontakt i da su na potezu ministarstva pravde.


Direktor srpske policije je ocenio da je hapšenjem Kalinića upućena jasna poruka svima na Balkanu da kroz pravu, otvorenu i iskrenu saradnju dve policije nema tog krivičnog dela koje se ne može rešiti.

Veljović je rekao da saradnja hrvatske i srpske policije daje rezultate i da je ona stub borbe protiv organizovanog kriminala na ovim prostorima, navodeći da je formiran u policiji tim, vezan direktno za Kriminalističku policiju Beograda, koji se bavi traganjem za odbeglim članovima "zemunskog klana".

Prelević: Ako bude novo suđenje tražiti nalogodavca


Advokat Božo Prelević izjavio je danas da se nada da će, ako dođe do ponavljanja sudskog postupka protiv pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića, najvažnije biti da se otkrije ko je nalogodavac ubistva premijera Zorana Đinđića.


"Prvobitno me interesuje da li ćemo doći do nalogodavaca ubistva u ponovljenom postupku. Ubeđen sam da će Kalinić reći nešto manje ili više dramatično na suđenju i to može biti ključni trag za pronalaženje nalogodavca ubistva premijera", smatra Prelević.


Prelević je tokom sudskog postupka za ubistvo Đinđića bio pravni zastupnik Milana Veruovića, šefa premijerovog obezbedjenja, koji je ranjen prilikom atentata.

Advokat je dodao da nije začudjen što se pripadnici zemunskog klana kriju u državama regiona.


"Postoje jako dobre veze po oružju ili kriminalu, neka vrsta bratstva u regionu. Zapadna Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Kosovo ili Turska", rekao je Prelević i dodao da se smanjuju šanse da Miloš Simović bude uhapšen, ako nije pronađen u prvih 24 sata od pokušaja ubistva Kalinića.

On je istakao da u saradnji sa hrvatskom policijom postoje zajednički timovi gde se svakodnevno razmenjuju informacije i sva saznanja.

Prema njegovim rečima, kod Kalinića su nađene dve putne isprave i jedno lice je u vezi s tim privedeno u policiju u Zagrebu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online