Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.10.2016.
20:30
B. Đokić - Vesti A

Navijači krenuli i na policiju

Desetorica huligana sa kapuljačama na glavi presreli su pripadnika beogradske Interventne jedinice Vladicu Mitića i pretukli. Napad se dogodio u opštini Rakovica, a povređeni policajac se nalazi u bolnici, gde se oporavlja od povreda. Sa njim je bio i njegov brat, koji je lakše povređen. Kako saznaju "Vesti" u policiji, napadači na policajca su navijači grupe koja podržava fudbalski klub Rad.

A. Čukić
Nije bio na dužnosti: Poicajac se oporavlja u bolnici

U beogradskoj policiji zbog ovog napada vlada prava uzbuna, jer kako kažu, do sada su se sa navijačima sukobljavali samo na tribinama i oko stadiona, a sada su navijači počeli da ih napadaju i ispred kuća.

Pročitajte još:

commons.wikimedia.org/Adam Jones

* Nesrećna ljubav mlade vodi u smrt

* BG: Osuđenici pobegli iz CZ

Posle napada u nedelju kasno uveče, policija je blokirala Petlovo brdo, deo Beograda gde se napad dogodio i tokom cele noći tragala za napadačima. Kako saznajemo, privedeno je šest osoba koji se dovode u vezu sa napadom.

- Policajac koji nije bio na dužnosti išao je da baci đubre kada ga je napalo desetak izgrednika. Posekli su ga nožem po stomaku i nozi, a njegovog brata pretukli. Odmah posle napada, napadnuti pripadnik Interventne jedinice prebačen je u bolnicu - kaže izvor iz policije za medije.
Policija je odmah započela potragu za napadačima, a celim Beogradom su bile primetne policijske patrole.

- Nekoliko mladića koji odgovaraju opisu napadača su privedeni. Sad utvrđujemo da li su oni učestvovali u napadu. Odmah po incidentu oni su se razbežali u nekoliko pravaca, a nosili su kapuljače, crne šuškavce i zelene maskirne pantalone - dodaju izvori iz policije.

Kako saznajemo, nezvanično u policiji, napad se detaljno ispituje, a za sada se pretpostavlja da je motiv napada u Mitićevom poslu, odnosno da se kao pripadnik Interventne jedinice nekome zamerio od huligana.

- Neverovatno je da se navijačke grupe ovako razračunavaju sa policajcima koji rade svoj posao. Ako su se namerili na policiju, onda se ne plaše više ni države - kažu policajci za "Vesti".

Bliski političarima

Pristalice navijačke grupe okupljene oko FK Rad su godinama poznate kao najekstremnija i najzatvorenija grupa. Iako se vezuju za Banjicu gde se nalazi stadion Rada, članovi su mladići iz celog Beograda. Godinama im policija ne može ništa, a razlog je što, kako se priča u navijačkom svetu, s vremena na vreme obavljaju prljave poslove za političare koji su na vlasti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online