Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.06.2010.
12:02 >> 14:43h
B. Đokić - Vesti A

Simoviću obećan povlašćeni status

Zbog toga što Miloš Simović nije ubio Sretka Kalinića u blizini Zagreba, deo državnog vrha Srbije je sada u panici! Obračun dvojice "zemunaca" bio je, kako saznaju "Vesti", uvertira za predaju Simovića kome je ponuđen status svedoka saradnika, što je trebalo da stavi tačku na postojanje "zemunskog klana". Međutim, svima je konce pomrsio Kalinić koji je preživeo Simovićeve hice.

Simović pre i posle hapšenja

Prema saznanjima "Vesti" iz vrha bezbednosnih službi, proteklih meseci intenzivno su trajali pregovori između jedne osobe iz vrha Ministarstva pravde Srbije i još jedne osobe iz Republičkog javnog tužilaštva o Simovićoj predaji. Prema tim informacijama, Simović bi, posle predaje, dobio status svedoka-saradnika.


"Simović je planirao da likvidira Sretka Kalinića i posle toga da se preda. Dobio bi povlašćeni status i rekao šta se sve dešavalo sa odbeglim "zemuncima" svih ovih godina. Na taj način bi država stavila tačku na ceo slučaj oko klana i direktnih izvršilaca ubistva premijera Zorana Đinđića. Zbog toga je Simoviću dozvoljeno da svakodnevno Internetom preko "skajpa" komunicira sa bratom Aleksandrom Simovićem, koji se nalazi u zatvoru u Požarevcu. Aleksandra Simovića su izvodili iz ćelije i omogućavali mu da se iz jedne od kancelarija u zatvoru čuje sa bratom i prenosi mu dogovor i ponude dvojice pomenutih osoba iz Ministarstva pravde i tužilaštva. Dogovor je bio i da Aleksandar dobije mnogo bolje uslove u zatvoru", kaže izvor "Vesti".

Kalinić pomrsio konce

Nezvanično se saznaje da je Kalinićevo ubistvo bilo bitno jer je Simović posle toga trebalo da svu krivicu za ubistva počinjena tokom godina bekstva svali upravo na Kalinića, a sebe oslobodi svake krivice! Međutim, sve je krenulo naopako kada je Kalinić, uprkos svih zakona verovatnoće, uspeo da preživi.


"Tako je svima pomutio karte. Sada su svi u panici jer znaju da će kad-tad cela priča da izađe na videlo. I Kalinić je shvatio šta se dešava nakon što je pokušano njegovo ubistvo i zbog toga je sve što zna ispričao hrvatskoj policiji kako bi se i na taj način osvetio. On je preživeo dva metka koja mu je u leđa ispalio Simović i izvukao se. Sada su visoki funkcioneri srpskog pravosuđa u panici, a sve bi prošlo neprimetno samo da je Simović obavio posao i dokrajčio Kalinića", saznajemo od našeg izvora iz srpskog pravosuđa.


Da bi precizirao sve dogovore oko predaje, Simović je sa sobom prilikom bekstva iz Zagreba nosio samo laptop sa internet konekcijom. Koristio je takozvani "3G modem", odnosno internet koji saobraća preko lokalne mobilne telefonije. On je sada na veštačenju u srpskoj policiji, ali problem predstavlja činjenica da internet veza između Srbije i Hrvatske ide preko jedne IP adrese, koja pripada "Telekomu Srbije", pa je gotovo nemoguće preko toga saznati s kim je direktno u Srbiji komunicirao.

Međutim, stručnjaci u policiji pokušavaju da iz kompjutera izvuku prepisku preko "skajpa", koju je Simović pokušao da uništi, kako bi došli do konkretnog dokaza da je pričao sa bratom u strogo čuvanom srpskom zatvoru.


"Sve ovo ispričao je Kalinić hrvatskim bezbednosnim organima. Objasnio je, takođe, kako su on i Simović imali dva posebna stana u zgradi, a da mu je postalo sumnjivo kada je shvatio kako se Simović svakodnevno čuje sa bratom u zatvoru. Kod sebe su imali i oko tri miliona evra koje su koristili za podmićivanje i kupovinu lažnih dokumenata, a hrvatska policija sada pokušava da uđe tom novcu u trag", saznaju "Vesti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online