Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.07.2010.
13:17
Tanjug A

Bio bih najsrećniji da nekog uhapsimo zbog Nikolića!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da bi bio najsrećniji kada bi policija uhapsila nekoga povodom prijetnji ubistvom lideru Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću, a ne da se o tome daju izjave i pišu tekstovi u novinama.

Dačić je izjavio da su predstavnici policije i tužilaštva u vezi s tim saslušali pripadnika zemunskog klana Miloša Simovića u zatvoru u Zabeli, te dodao da svako licitiranje da li su Simovićeve izjave tačne ili nisu i dodavanje nekih novih detalja po medijima, ne doprinosi ni Nikolićevoj bezbjednosti, ni radu policije.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da je odlučio da od danas odbija dalje policijsko obezbeđenje, obrazlažući to rečima da ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ne veruje tvrdnjama da mu je život ugrožen.


Nikolić je na konferenciji za novinare istakao da ne veruje Dačiću, jer su se, kako je izjavio, u "nameštenom intervjuu" Presu potvrdila saznanja SNS da ministar unutrašnjih poslova sarađuje sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem, kojem se pred Haškim tribunalom sudi povodom optužnice za ratne zločine.

"Važno je reći da policija i svi državni organi veoma ozbiljno shvataju kada se nekome preti. To znači da i ovde veoma ozbiljno shvatamo pretnje upućene Nikoliću i naš zadatak kao policije je da ga zaštitimo u slučaju eventualnih napada", rekao je Dačić novinarima u hotelu "Kontinental" u pauzi skupa o oduzimanju imovine kriminalcima.

Govoreći o nedavnom sukobu policije i grupe mladića u kladionici u beogradskom naselju Galenika, Dačić je rekao da je beogradska policija formirala komisiju koje će utvrditi šta se desilo i da li je policija prekoračila ovlaštenja ili je postupila u skladu sa zakonom.

"Policija treba da postupa efikasno, ali niko ne sme da napada policiju, niti policija sme da prekoračuje ovlašćenja", naglasio je Dačić.

Komentarišući slučaj "Kraba", u kojem je uhapšen direktor Instituta za onkologiju i šest njegovih saradnika zbog malverzacija sa citostaticima za decu, Dačić je rekao da nisu oprečne informacije zdravstvene inspekcije, koja je utvrdila da pacijentima nisu davane prekomerne doze citostatika sa tvrdnjama policije o prepisivanju veće doze tih lekova.

On je naveo da je nadzorom komunikacija utvrđeno da su ta lica intenzivno razgovarala da se prepisuje veća doza lekova, ali da policija nije rekla da su povećane doze lekova i davane pacijentima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online