Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 25.07.2010.
13:58 >> 17:32h
Tanjug A

Novinar "Vremena" Teofil Pančić pretučen metalnom šipkom

Kolumnista nedeljnika "Vreme" Teofil Pančić napadnut je i pretučen metalnom šipkom u subotu uveče u Zemunu i tom prilikom zadobio je kontuziju lobanje i povrede na desnoj ruci, saopštila je redakcija "Vremena".

Teofil Pančić

Do napada je došlo oko 23 časa u gradskom autobusu u Zemunu, a, kako je saopšteno, dvojica za sada nepoznatih napadača sa kapuljačama pratili su Pančića, ušli za njim u autobus 83 u Glavnoj ulici u Zemunu i odmah počeli šipkama da ga udaraju po glavi i telu.

Nakon izvesnog vremena, napadači su pobegli iz autobusa koji je stajao na stanici, a policija je obavila razgovor sa napadnutim novinarem i izvršila uviđaj. Pančić je prebačen u bolnicu, gde mu je konstatovana kontuzija lobanje i povrede na desnoj ruci, a kako je saopšteno, povrede nisu nisu opasne po život.

- Ovo je još jedan u nizu napada na novinare "Vremena" - od otmice Dušana Reljića do podmetanja bombe u stan Dejana Anastasijevića - a dosadašnji počionici nikada nisu uhvaćeni i osuđeni - navodi se u saopstenju "Vremena".

Redakcija "Vremena" zahteva od nadležnih organa, policije i tužilaštva, da napadače na Pančića identifikuje, uhapsi i privede pravdi, ističe se u saopštenju.

UNS: Hitno otkriti napadače na novinara Teofila Pančića

Udruženje novinara Srbije (UNS) danas je najoštrije osudilo brutalni napad na kolumnistu nedeljnika "Vreme"Teofila Pančića i apelovalo na svedoke da se jave policiji i "pomognu da siledžije budu otkrivene i kažnjene".

UNS je zatražio od policije da u najkraćem roku saopšti rezultate istrage.

- UNS je uveren da ovaj napad ima veze sa novinarskim poslom Teofila Pančića i poziva tužilaštvo da postupi u skladu sa izmenjenim Krivičnim zakonikom kojim su predviđene strože kazne za napade na novinare - ističe se u saopštenju.

Protestvuju Tadić, policija, ministarstvo...

Predsednik Srbije Boris Tadić oštro je osudio brutalan fizički napad na novinara nedeljnika "Vreme".

Boris Tadić

"Verujem da će policija obaviti svoj posao i pronaći napadače koji su napali i povredili Teofila Pančića. Moramo još mnogo napora da uložimo kako bi se stvorila atmosfera u kojoj siledžijsko razračunavanje sa neistomišljenicima nikako ne sme da se događa", rekao je predsednik Tadić.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je slučaj napada na Pančića prioritet policije i da očekuje da napadači ubrzo budu identifijovani. Veljović je rekao da je važno utvrditi motiv, jer je "napad na novinare i medije - napad na slobodu informisanja".

Napad na Pančića oštro je osudilo Ministarstvo kulture.

"Brutalni napadi poput ovog, predstavljaju ne samo ugrožavanje prava na život, već i pretnju istraživačkom novinarstvu i slobodi izražavanja, a Ministarstvo kulture će, u okviru svojih nadležnosti, učiniti sve da novinarima omogući da neometano obavljaju svoj posao", navodi se u saopštenju tog ministarstva.

Ponedeljak 26.07.2010. 14:38
Napad na bilo koga u Srbiji treba shvatiti ozbiljno i istraziti do kraja.Posebno ovaj koji odmah izaziva razne mirise. Da ga napadnu dva odrasla lica metalnom sipkom, obore i udaraju a da ima samo lake telesne povrede? Zaista cudno jer bi trebalo da bude na ivici zivota. Dobro je sto je dobro, ali malo ima tu nesto jos. Zato policija treba da to istrazi do kraja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online