Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 02.08.2010.
16:12
Vestionline A

Srbe tukli dok je grčka policija gledala!

Beograđanin Marko Filipović (28), koga je grupa od dvadesetak nasilnika pre dva dana brutalno pretukla u grčkom letovalištu Pefkohori, smešten je sa teškim povredama u bolnicu u Poligirosu i nalazi se van životne opasnosti. Lakše je povređen Markov kum Miloš Stojanović (28) iz Niša.

Pefkohori

Marku su polomljena dva rebra, uz mnogobrojne podlive i masnice, dok je Miloš zadobio povrede glave, a novi automobil BMW X5 potpuno mu je uništen, piše beogradski dnevnik "Press".

Na meti napadača, za koje se u prvi mah mislilo da su albanske nacionalnosti, dvojica mladića našla su se oko tri sata ujutru dok su se vraćala iz diskoteke. Kako je za "Press" u nedelju rekao Miloš, na putu ka apartmanu naleteli su na tuču, ne znajući ni ko se bije, ni zašto.


Obračun na ulici

"Krenuli smo ka apartmanu kada smo došli do jedne prodavnice, gde smo morali da se zaustavimo jer je na ulici u toku bila tuča. Izašli smo iz kola pokušavajući da vidimo o čemu se radi i da li možemo nekako da prođemo. Poveća grupa momaka tukla je neke naše mladiće. Tada su nasrnuli i na nas. Marko i ja smo pokušali da im pružimo otpor, međutim njima se pridružilo još nekoliko momaka. Udarali su nas čime su stigli. Rukama, nogama, neki su imali i drvene palice", priča Stojanović za "Press".

On kaže da su dvojica policajaca stajala 20 metra od mesta tuče, ali da su reagovali sa zakašnjenjem.

"Tek kada su napadači sa svih strana skočili na mene, oni su prišli i nekako me izvukli iz gužve. Stavili su me u auto i odvezli u ambulantu u Pefkohoriju, iako sam se protivio govoreći da mi je na ulici ostao auto sa ključevima", priča momak iz Niša.

Milošev demoliran BMW X5

Njegov kum Marko prošao je mnogo gore. On je prvo uspeo da pobegne u jednu prodavnicu, odakle su ga vandali izvukli i nastavili sa batinanjem.

"Tukli su ga gotovo pola sata. Kada je policija došla, ležao je nepomično. Nisu znali ni da li je živ. Zato je hitno prevezen do bolnice u Poligirosu.

Stojanovića je po povratku iz ambulante čekalo novo neprijatno iznenađenje.

"Zatekao sam potpuno uništen automobil. Polupan je i pokradeno je sve što je bilo unutra, dva telefona, 500 evra...", priča Miloš i dodaje da je kasnije čuo da su ih napali Albanci, ali da on to ne može da potvrdi.

O incidentu je obavešten i konzulat Srbije u Solunu. Generalni konzul Milan Dimitrijević, kome su u policijskoj stanici pokazali neke od osoba koje su nasrnule na srpske turiste, takođe navodi da nije reč o Albancima, već o Grcima, odnosno lokalnim žestokim momcima.

Nezvanično, tuča je izbila zbog jedne devojke. Dvojica mladića su na letovanje u Grčku otputovala preko jedne niške turističke agencije, a prema Miloševim rečima, obojica imaju polise "Dunav osiguranja".

Ponedeljak 02.08.2010. 20:23
Ja zivim 14 godina u Grckoj ,i nikada niko me nije napao niti mi je rekao nesto ruzno....Kako neki za par dana uspeju da upadnu u neprilike nemam pojma....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online