Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 16.08.2010.
11:12 >> 17:13h
Srna A

Kalinić hoće u Srbiju zbog ćerke

Osuđeni pripadnik Zemunskog klana Sretko Kalinić, koga Zagreb namerava da izruči Beogradu, želi da kaznu služi u Srbiji kako bi konačno upoznao ćerku jedinicu koju nije video sedam godina i spreman je da govorio o svim zlodelima, pišu današnje "Večernje novosti".

Kalinić u bolnici u Zagrebu

List navodi da je Kalinić više nego raspoložen za saradnju sa srpskim istražnim organima.

"Kalinić se prvo raspitivao o porodici i to je bilo sve o čemu je želeo da priča. Tek kasnije je bio spreman da odgovara na pitanja o svom ranjavanju i mnogim drugim zločinima", rekao je izvor "Novosti", blizak srpskim istražnim organima koji su posetili ovog "Zemunca" u zagrebačkoj bolnici.

Kalinićeva porodica živi u jednom malom gradu i svih ovih godina, od ubistva premijera Zorana Đinđića i akcije "Sablja", nisu bili u kontaktu.

Supruga i ćerka ga nisu posetile ni u zagrebačkoj bolnici, gde se oporavlja od povreda koje mu je hicima iz pištolja zadao Miloš Simović, drugi pripadnik klana, kasnije uhvaćen u pokušaju bekstva u Srbiju.

Malović: Ekstradicija Kalinića najkasnije za mesec dana


Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je danas da će postupak ekstradicije Sretka Kalinića iz Zagreba biti okončan najkasnije u roku od mesec dana i da je uverena da će on biti izručen Srbiji.


Ministarka Malović je Tanjugu rekla da iz bezbednosnih razloga svi detalji vezani za datum, mesto, vreme i način izručenja ne mogu biti poznati javnosti i da će taj postupak biti sproveden uz najviše bezbednosne mere.


Ona je dodala da od svog hrvatskog kolege Dražena Bošnjakovića očekuje da odmah po prijemu rešenja Županijskog suda u Zagrebu donese konačnu odluku o izručenju Kalinića.


Ministarka je podsetila da bi izručenjem Kalinić bio prvi okrivljeni koji je izručen po osnovu nedavno potpisanog Ugovora o izručenju između Srbije i Hrvatske.


Portparolka Ministarstva pravosuđa Hrvatske Vesna Dovranić rekla je TV B92 da "Ministarstvo još nije primilo predmetni spis" i da će tek posle toga doneti rešenje kojim "dopušta ili ne dopušta rešenje, u skladu s međunarodnim ugovorima koji obavezuju Hrvatsku i domaćim zakonskim propisima".

Kalinić je, prema izvoru lista, vrlo zainteresovan da priča o otmici i zverskom ubistvo zaštićenog svedoka Zorana Vukojevića Vuka.

Svaku posetu zamenika specijalnog tužioca za organizovani kriminal i srpskih policajaca, Kalinić je iskoristio za nove informacije o svojoj porodici, a potom je pričao i o saznanjima o ubistvima po Srbiji, ali i šire, navode "Novosti“.

Tokom poslednjeg razgovora sredinom jula potvrdio je saznanja srpskih operativaca o likvidaciji Branka Jevtovića Jorge i pokušaju ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, što je dovođeno u vezu sa osvetom zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

Sretko Kalinić je pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića, dok je za mnoga ubistva i otmice koje su počinili pripadnici Zemunskog klana osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora. U bekstvu je bio od 12. marta 2003. godine. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.08.2010. 11:26
...kako vidim ne postoji vise dozivotna robija..."isplati" se dakle ubiti njih 30-40 kad se vec dobija 30-tak godinica isto kao i za jedno-dva ubistva...kakvo nam je pravosudje i ne samo nase...za plakati...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online