Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.08.2010.
19:03
Tanjug A

Bez poseta Kaliniću u pritvoru!

Sve posete pripadniku "zemunskog klana" Sretku Kaliniću u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu zabranjene su do daljeg, iz bezbednosnih razloga, rekao je danas njegov branilac Rade Mićunović.

 Može da ga posećuje samo advokat: Sretko Kalinić zaštićen iz bezbednosnih razloga
 

Advokat je naveo da je danas pokušao da kao branilac po službenoj dužnosti poseti Kalinića u pritvoru i razgovora sa njim, ali to nije bilo moguće, pošto je procenjeno da postoje bezbednosni rizici.

Posle višegodišnjeg bekstva, Kalinić je uhvaćen u Zagrebu 8. juna, kada ga je iz vatrenog oružja ranio Miloš Simović, takođe pripadnik "zemunskog klana".


U Zagrebu je u utorak osuđen na 18 meseci zatvora zbog falsifikovanih pasoša, ali se odrekao prava na žalbu.

"Kao branilac imam dozvolu za posete Kaliniću, ali je procena Uprave za izvršenje krivičnih sankcija da, za sada, nema mesta posetama, jer za to nema bezbednosnih uslova", rekao je Mićunović.


"Čim se stvore uslovi za posetu, obići ću ga", dodao je Kalinićev branilac po službenoj dužnosti i izrazio nadu da će to biti narednih dana.


Mićunovića je na tu dužnost imenoveo predsednik Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, birajući ga sa spiska advokata Advokatske komore Srbije.


Kalinić, koji je u noći između utorka i srede izručen Srbiji iz Hrvatske avionom Vlade Srbije, uz pratnju antiterorističke jedinice MUP-a Srbije, ima će puno toga da prodiskutuje sa svojim advokatom.


On ima pravo da Specijalnom sudu podnese zahtev za ponavljanje postupaka u roku od šest meseci od izručenja, pošto je u Srbiji pravosnažno osuđen u odsustvu zbog ubistva premijera Zorana Đinđića na 30 godina zatvora, kao i na 40 godina zatvora u procesu protiv "zemunskog klana".


Pored toga, pod istragom je za više do sada neprocesuiranih ubistava. Kalinić, ukoliko ima novca za plaćanje, može i sam da angažuje, odnosno izabere branioca i otkaže punomoćje advokatu po službenoj dužnosti.

 

Kalinić pod istragom zbog još tri ubistva
 

Specijalni sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv pripadnika "zemunskog klana" Sretka Kalinića, zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju tri krivična dela ubistva, izjavila je danas portparol i sudija tog suda Maja Kovačević.


Sumnja se da je Kalinić povezan s ubistvima Branka Jevtovića Jorge i telohranitelja Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka


Ona nije mogla da precizira o kojim ubistvima je reč, samo je navela da su ona izvršena tokom 2004. godine, i naglasila da je ovim rešenjem o sprovođenju istrage obuhvaćen samo Kalinić.


Istražni sudija Specijalnog suda doneo je rešenje o sprovođenju istrage protiv Kalinića, na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal, posle saslušanja Kalinića tokom njegovog pritvora u Zagrebu.


Mediji prenose da je reč o ubistvima Branka Jevtovića Jorge i telohraniteljima Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka - Dejanu Živančeviću i Milutinu Jovičiću.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online