Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.10.2010.
06:42
blic.rs A

Ubila babu koja joj je bila makro

Požarevačka policija je uhapsila Silviju Ž. (26) iz tog grada, osumnjičenu da je 7. oktobra sa nekoliko udaraca razbijenom flašom, a zatim i sekirom u glavu ubila Vidosavu Miletić (83) u njenoj porodičnoj kući u Požarevcu.

Kuća u Požarevcu u kojoj se dogodilo ubistvo
 

Kako piše beogradski “Blic“, osumnjičena je priznala zločin, navodeći da ju je boleo neljudski odnos Vidosave Miletić prema njoj i to što joj je starica, koja je bila njen makro, uzimala veći deo zarade.

Sa osumnjičenom Silvijom Ž. je uhapšena i Anita J. (35), državljanka Republike Srpske, koja se tereti za neprijavljivanje izvršioca krivičnog dela. Vidosava Miletić se nije udavala, sama je živela u porodičnoj kući u Skopljanskoj ulici i prema nezvaničnim informacijama, svojevremeno se i sama bavila prostitucijom. Komšije kažu da je već duže vreme podvodila devojke i u svojoj kući im izdavala sobe u kojima su mušterijama pružale usluge. Mušterije su uglavnom telefonom zvale Vidosavu Miletić i zakazivale termine za seksualne usluge.


Pre nekoliko meseci za nju je počela da radi i Silvija Ž, koja je stanovala kod Anite J, u blizini kuće Vidosave Miletić. U početku Vidosava Miletić je uzimala polovinu njene zarade, a mušterije su inače za seksualne usluge plaćale oko 1.500 dinara.


- Međutim, Vidosava Miletić je počela da traži veći deo zarade, da joj Silvija Ž. daje hiljadu dinara, a za sebe ostavi samo 500 dinara. Uz to Vidosava Miletić je i maltretirala devojku, prisiljavala je da ima što više mušterija u toku dana. Prema tvrdnji osumnjičene Silvije Ž, Vidosava Miletić nije želela da je zaštiti od nasilnih mušterija koje su od nje tražile razne seksualne usluge - rekao je sagovornik “Blica“ blizak istrazi.


Silviji Ž. je po svemu sudeći dojadilo to maltretiranje, pa je posle prepirke uzela flašu, razbila je i nekoliko puta udarila staricu. Nakon toga je Vidosavu Miletić udarila sekirom po glavi i pobegla. Leš starice, sa sekirom u glavi, našli su rođaci koji su došli da je posete i obavestili policiju o tome. Policija je ubrzo došla do dokaza koji za ubistvo terete Silviju Ž., pa je ona uhapšena. Privedena je i Anita J. kod koje je Silvija Ž. stanovala i koja je, prema saznanjima policije, znala za zločin.

Maltretiranje od malena

Kako piše “Blic“, osumnjičena Silvija Ž. je još kao dete zlostavljana. Ubrzo posle rođenja, roditelji koji su radili u Austriji ostavili su je kod babe u Požarevcu. Kada je trebalo da krene u školu, odveli su je u Austriju gde je otac, pijanac, maltretirao nju, sestre i brata. Vratila se u Srbiju kod babe, ali je u petom razredu prekinula školovanje jer nisu imali novca. U 17. godini se udala prvi put u selo Simićevo. Rodila je dete, ali je muža, koji je takođe bio alkoholičar i maltretirao je, ubrzo napustila. Posle toga se udavala još dva puta, ali su joj oba muža bili pijanci i zlostavljali je. Nakon toga počela je da se bavi prostitucijom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online