Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.10.2010.
15:19 >> 16:41h
Tanjug A

Kulina: Bacio nepokretnog dečaka kroz prozor?!

Korisnik Doma za smeštaj odraslih lica u Kulini, petnaestogodišnji G.N, podlegao je povredama posle pada sa prozora, rekao je danas Tanjugu direktor te ustanove Dragoljub Marković.

Jedna od zgrada Doma u Kulini
 

Nesreća se dogodila u nedelju u 13.40 časova, a uviđaj su obavili istražni sudija Višeg suda u Nišu, zamenik višeg tužioca i policija Policijske uprave u Nišu.

Dečak je posle pada kroz prozor odmah prebačen u niški Klinički centar sa teškim povredama od kojih nije bilo spasa.

Sumnja se da je petnaestogodišnjak, koji je bio nepokretan, gurnut kroz prozor, rečeno je Tanjugu u Domu. Nadležni organi ispituju uzrok nesreće i rade na otkrivanju eventualnog počinioca.


Bacio prvo dete koje mu se našlo pod rukom

 

Direktor Doma Dragoljub Marković je izjavio da se u toj ustanovi mnogo pažnje posvećivalo pokretnim i agresivnim korisnicima i da je zato incident koji se dogodio neočekivan.

 

Prema nepotvrđenim informacijama, štićenik koji se slobodno šetao je upao u jednu sobu i dete koje mu je bilo najbliže ispustio kroz prozor sa visine od oko sedam metara.

 

Dečak je sanitetskim vozilom prebačeno do Kliničkog centra u Nišu i tamo je preminulo, objasnio je Marković.

 

On je dodao da ni negovateljica nije bila u sobi kada se to desilo, tako da je ona odmah suspendovana s posla. "Ukoliko se utvrdi da je još neko kriv biće suspendovan, a ukoliko sam i ja kriv snosiću odgovornost", rekao je Marković.


Ljajić: Izmestićemo svu decu iz doma

Rasim Ljajić

Inspekcija rada sačiniće sutra celovit izveštaj o nesreći koja se dogodila u Domu  "Kulina", sa ciljem da se utvrde eventualni propusti u celom lancu obezbeđenja korisnika u toj ustanovi, izjavio je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.


Ljajić je, posle obilaska Doma, u kome boravi 470 štićenika, rekao da će nakon izveštaja Inspekcije rada biti date prepuruke i da će on, u skladu sa svojim ovlašćenjima, preduzeti odgovorajuće korake kako bi se sankcionisali oni koji su na direktan ili indirektan način odgovorni za ovaj događaj.


"Nezavisno od istrage, a u skladu sa planom za transformaciju ustanova, svu decu ćemo do kraja meseca izmestiti iz Doma u Kulini, osim one za koje postoje objektivni razlozi da ne mogu biti izmeštena u druge ustanove i institucije", rekao je ministar, navodeći da je reč o 23 mališana koji će biti ismešteni u Zvečansku i slične ustanove.


Prema njegovim rečima, značajan broj dece iz Doma u Kulini je već izmešten u druge ustanove u Srbiji, jer se pokazalo da takve institucije u kojima boravi veliki broj korisnika otvaraju mogućnost da se dogode ovakvi tragični događaji.


"Neprimereno je da u ovakvoj ustanovi budu smešteni i deca i odrasli sa različitim stepenima oštećenja i poremećajima", rekao je Ljajić i dodao da "treba da razmišljamo o obezbeđenju korisnika bez restriktivnih mera u smislu tehničkog obezbeđenja".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online