Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 26.10.2010.
20:28
Tanjug A

Vođi "Ultra bojsa" ukinuta oslobađajuća presuda

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je vođa Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs" Marko Vučković Mare oslobođen optužbi za napad na policajca 2004. godine. Sud je naložio da se ponovi suđenje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Marko Vučković Mare (prvi s leva)

Veće Apelacionog suda, kojim je predsedavao sudija Siniša Važić, usvojilo je žalbu tužioca u kojoj je, kako navodi sud, osnovano ukazano da je prvostepena presuda zasnovana na pogrešno utvrđenom činjeničnom stanju i učinjena i bitna povreda odredaba krivičnog postupka.

Optužnicom Prvog osnovnog javnog tužilaštva Vučković je optužen da je 29. decembra 2004. godine u Beogradu vređao, napao i naneo laku telesnu povredu policajcu.

Sa još dve nepoznate osobe Vučković se popeo na "pauk dizalicu" u čijoj kabini se nalazio policajac i kad je vozač zaustavio vozilo da ih upozori da siđu, oni su krenuli ka kabini vozila. Policajac je izašao iz kabine i Vučkoviću i dvojici nepoznatih zatražio lične karte na šta su ga oni opsovali, a pošto je policajac pozvao dežurnu službu i zatražio pomoć auto-patrole, njih trojica su nasrnuli na njega.

Vučkoviću se stavlja na teret krivično delo ometanje službenog lica u obavljanju poslova javnog reda i mira. 

Ukinutu presudu doneo je Drugi opštinski sud koji je Vučkovića oslobodio od optužbe nalazeći da nema dokaza da je izvršio delo koje mu se stavlja na teret.

Vučković je prošle nedelje podneo ostavku na članstvo u skupštini Crvene zvezde, a iza sebe ima krivične prijave za 11 krivičnih dela, kao i još jednu presudu koja čeka pravosnažnost. Republičko javno tužilaštvo predložilo je prošle godine zabranu delovanja njegove i još 14 navijačkih grupa, a odluku o tome doneće Ustavni sud Srbije.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.10.2010. 20:43
neka podnese dos zalbu. verujem da ce mu izaci u susret. ipak je dosta ucinio za njih petog usranog oktobra.
Utorak 26.10.2010. 20:44
To za sta terete Marka Ultrasa je smejurija - napao dusmane iz Parking servisa sto su mu (ili njegovom ortaku) krenuli da nose kola...pa pola Beograda bi onda trebalo osuditi za isto to delo jer smo se svi kacili sa tim dusmanima sto nas maltretiraju i nose nam kola kako im se cefne i kad im se cefne...i jos se prave ludi kad zoves pa pitas gde ti je auto, pa se istraumiras da su ti ukrali. Ako je zbog tog dela Marko Ultras kriminalac, onda smo svi mi kriminalci koliko nas ima u ovoj zemlji, samo u Vladi sede posteni ljudi...andjeli zapravo...uzas...dosta bre vise s njihovim pandurskim terorom, isti su ko Sloba...sjaho Kurta, uzjaho Murta...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online