Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 24.11.2010.
01:47 >> 16:45h
blic.rs A

Ceci preti zaplena imovine

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenuće finansijsku istragu protiv Svetlane Ražnatović (38), pošto podignu optužnicu za nezakonitu prodaju deset fudbalera Obilića.

Osmeh bi mogao da joj se zaledi na licu kako istraga bude napredovala: Ceca Ražnatović
 

Prema pisanju beogradskog “Blica“ realno je da takva istraga bude pokrenuta, što znači da Ceci nacionale može da bude oduzeta imovina.

- Zahtev još nije podnet, jer se čekalo da se prvo podigne optužnica. Neminovno je da će nakon nje uslediti i zahtev za finansijsku istragu po Zakonu o oduzimanju imovine stečene kriminalom. Ima svih elemenata da se ta istraga pokrene i Svetlani Ražnatović preti oduzimanje imovine - kaže izvor “Blica“ upoznat s istragom.


Svetlana Ražantović će biti optužena narednih dana da je zloupotrebom položaja stekla 235 miliona dinara prodajući fudbalere FK Obilić. Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom odnosi se i na krivična dela zloupotrebe službenog položaja, kao i na sva krivična dela u kojima je stečeno više od milion i po dinara. Ražnatovićeva, inače, tvrdi da je za optužnicu saznala iz medija, i da se neće oglašavati dok tužilaštvo i zvanično ne donese odluku šta će da radi u njenom slučaju.


Posebna jedinica policije za finansijske istrage još nije ispitivala imovinu folk pevačice, jer to ne može da radi bez naloga tužilaštva.

Snežana Malović: Zgrožena sam trajanjem postupka

 

Ministarka pravde Snežana Malović izrazila je danas očekivanje da će tužilaštvo ubrzo doneti odluku o slučaju Svetlane Cece Ražnatović, ističući da niko nije iznad zakona.

"Pravosuđe je u poslednjih godinu dana u mnogim odlukama pokazalo da niko, bez obzira na društveni položaj, nije izbegao ruku pravde", rekla je Malovićeva i napomenula da niko više ne sme da vrši pritisak na pravosuđe da se predmeti drže "po fiokama".

 

Ministarka je ukazala da je zgrožena činjenicom da sedam godina traje postupak protiv Ražnatovićeve i njene sestre Lidije zbog sumnje da su protivpravno prisvajale novac od transfera više fudbalera kluba "Obilić", na čijem su čelu bile.

 

"Ne želim da ulazim u konkretni postupak i prejudiciram bilo kakvu vrstu odluke o eventualnoj krivici, mogu da kažem da očekujem da će kroz efikasan sudski postupak biti utvrđene sve relevantne okolnosti, koje će sud slobodno ceniti i da ćemo dobiti sudski epilog ovog slučaja", poručila je ministarka pravde.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.11.2010. 09:10
ma, kakva imovina. nista je nece oduzeti. mirno spavaj nano sve je zakljucano. dok je palme i dacica, nema nista od toga. malo zabave za narod.
Sreda 24.11.2010. 08:08
I da joj oduzmu svu imovinu, nece biti ni prva, ni poslednja na nasim prostorima koja to dozivljava... kroz nasu istoriju je toga bilo jako mnogo... neki razlog za to se uvijek nadje!
Sreda 24.11.2010. 09:50
Sada sam dirnuta....Nije da opravdavam seka Cecu,ali i da joj zaplene nista nece stici do nasih gladnih usta.Pokupice politicki sljam.Nego kada dobro ogladnimo,pa kada pocnemo da otimamo e to je prava stvar... Polako!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online