Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 02.12.2010.
20:33
Vestionline A

Tadić obilazi pogođene poplavama

Predsednik Srbije Boris Tadić stigao je večeras u Ljuboviju, gde sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obilazi područje koje je pogođeno poplavama.

Očekuje se, kako pišu beogradski mediji, da će Tadić tokom večeri prisustvovati sednici Štaba za vanredne situacije i posetiti nekoliko poplavljenih domaćinstava. Predsednik Srbije je u Ljuboviju stigao odmah po povratku iz Kazahstana, gde je učestvovao na samitu OEBS-a.

"Prvi i najvažniji apel ugroženim ljudima je da izađu iz svojih kuća, da bismo sačuvali svaki život, i da nijedno dete, nijednog starog čoveka, ili čoveka zrelih godina, ili ženu, ne bismo doveli u opasnost. Takođe, upućujem apel svim građanima Ljubovije, ali i Loznice i svih drugih delova gde su poplave, da budu solidarni jedni sa drugima ", poručio je Tadić.

Boris Tadić u poseti Ljuboviji
 


Predsednik Srbije nije krio da je pred svima težak zadatak.


"Biće nervoze, dolazi hladno vreme, ljudi mi kažu da su im ovlažena drva pripremljena za ogrev, ugalj takođe. Mi ćemo sa Vladom Srbije razmotriti svaku mogućnost da pomognemo, kao i sada u Kraljevu - ljudima treba obezbediti laminat, podove, do metar i po visine kuća biće mnogih oštećenja, a ono što je nepovoljno su klimatski uslovi jer očekujemo hladne dane", rekao je Tadić.


Predsednik Srbije je na kraju istakao i da će teško sve biti saniramo za 15 ili 20 dana, jer je to nemoguće. Vojska i policija su u kontaktu sa ljudima, vojska će intervenisati svugde, spasavajući ljude kao i uvek - ako bude trebalo da se dovlače džakovi sa peskom, da se izvlaće ljudi, svi će reagovati, poručio je Tadić.

Inače, zbog padavina u Srbiji došlo je porasta vodostaja reka u slivu reke Save, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova. Stanovništvo ugroženog područja je obavešteno o opasnosti od poplava i proglašene su vanredne odbrane od poplava. Na terenu su specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi iz Niša i Beograda.

 

Ranije tokom dana je saopšteno da je pred nabujalom Drinom i Limom počela evakuacija ugroženih stanovnika u Ljuboviji i Prijepolju.

Štabovi za vanredne situacije rade non-stop

Štabovi za vanredne situacije su u stalnom zasedanju u opštinama u Savskom slivu. Prema poslednjim informacijama stanje u Prijepolju je nepromenjeno, a štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju. U saopštenju se navodi da je vodostaj na reci Lim u porastu.

Na terenu su angažovane vatrogasno-spasilacke jedinice iz Šapca, Sremske Mitrovice, kao i tim za spasavanje i rad na vodi. Najugroženije je područje grada Loznice na čijoj teritoriji je proglašeno vanredno stanje. Vodostaj reke Drine je u porastu. Ugrožen je magistralni put Loznica - Mali Zvornik iz pravca Loznice.

Usled porasta vodostaja u Savskom slivu kao i vodostaja na reci Savi kod Šapca, a prema informacija JVP "Srbijavode", proglašena je vanredna odbrana od poplava od ušća Drine u Savu kod Šapca ka Beogradu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.12.2010. 20:48
Tadicu hvali ti izvinjenje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online