Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 03.12.2010.
11:17
Press A

Predsednica suda prima četiri plate!

Predsednica najviše sudske institucije u Srbiji, Vrhovnog kasacionog suda, Nata Mesarović, svakog meseca prima čak četiri plate, saznaju beogradski mediji.

Kako saznaje ''Press'', Ona prima platu u Vrhovnom kasacionom sudu, dobija dve nadoknade kao predsednik Visokog saveta sudstva i član Komisije za polaganje pravosudnih ispita, a pored toga mesečno dobija i 60.000 dinara kao član ''tajne" vladine komisije.

U imovinskoj karti nema podataka o četvrtoj plati: Nata Mesarović
 

Na svim ovim funkcijama Nata Mesarović zarađuje ukupno 462.625 dinara, što je tri puta više od predsednika Borisa Tadića i četiri puta više od premijera Mirka Cvetkovića i svih ministara, piše beogradski list.

Ali to nije sve, jer je Nata Mesarović na čelo ove ''tajne" komisije postavila samu sebe. Ona je prema zakonu bila obavezna da imenuje jednog člana komisije iz redova sudija Vrhovnog kasacionog suda (odnosno Vrhovnog suda Srbije, pošto je ovaj zakon donet 2005. godine), ali umesto da predloži nekog od svojih kolega, ona je izabrala sebe, navodi ''Press''.

Nata Mesarović nije želela za te novine da govori o svojoj četvrtoj plati niti zašto je sama sebe predložila na čelo ''tajne" komisije.

''Molim vas, ne mogu ništa o tome da govorim! To je službena tajna i strogo poverljivo!

Sva primanja Nate Mesarović

 

  • Vrhovni kasacioni sud 322.625 dinara*
  • Visoki savet sudstva 45.000
  • Komisija za pravosudne ispite 35.000
  • ''Tajna" komisija Vlade Srbije 60.000

Sve ukupno 462.625 dinara


* pre povećanja od 30 odsto koje je sama odredila njena plata bila je 248.173 dinara

Životi ljudi mogu da budu ugroženi zbog te informacije. Ne, ne mogu uopšte da govorim o tome i molim vas niste me dobili. Do viđenja'', kratko je rekla Mesarovićeva.

''Press'' piše da ''zbog ''tajnosti" komisije koju vodi od Nate Mesarović nisu uspeli da dobiju informaciju da li je ona ovaj prihod prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije, na šta je zakon obavezuje. U njenoj imovinskoj karti koja je dostupna na zvaničnom sajtu nema podataka o četvrtoj plati.

Međutim, član odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić ima moguće objašnjenje za to.

''Svaki državni funkcioner je obavezan da prijavi svaki dinar koji dobija iz budžeta, pa čak i prihod koji dobijaju u nekoj komisiji čiji rad nije javan. Ali, ako se radi o nekom poverljivom podatku, kao što je slučaj komisije u kojoj je gospođa Mesarović, mi taj podatak ne objavljujemo, već tu sumu uračunamo kroz neko drugo primanje iz budžeta, recimo platu. Ali, što se tiče konkretnog slučaja, ne znam da li je Nata Mesarović prijavila prihod o kome govorite'', izjavio je Čupić ''Press''.

POVEZANE VESTI

Petak 03.12.2010. 11:28
ovo zena???...na kojoj planeti?....
Petak 03.12.2010. 12:33
Kakav komentar ostaviti,,, lopovi,, lopovi,, lopovi... sve vas treba kastrirati da se ne razmnozavate a onda okupati u parfemu da ne smrdite i nezagadjujete ovu napacenu drzavu od njenih vlastoddrzaca (citaj politicara)...
Petak 03.12.2010. 12:39
Službena tajna i strogo poverljivo?????? Mogu da zamislim kakvim je konspirativnim tonom ovo saopštila. Sad Tadić i Cvetković ispadoše "cvećke" (da se narodski izrazim) u odnosu na nju. Koliko čovek može da ima ozbiljan nedostatak moralne odgovornosti da bi na ovakav način postupao sa ovlašćenjima. Sramota.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online